BMW Z4 Roadster M40i (2021)

Gebruikersreview

BMW Z4 Roadster M40i (2021) #4

UitvoeringZ4 Roadster M40i
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2026

Topper

Al jaren beloof ik mijzelf een cabrio. Ik heb lang op het spoor van een Porsche gezeten. Tot mijn oog viel op een BMW Z4. Mooie auto en veel reviews later blijkt hij ook nogal ondergewaardeerd te zijn. Nog veel leeswerk later werd mij duidelijk dat het de M40i moest worden. Als Toyota dit blok ook in de supra wil hebben moet het een goed blok zijn. Enfin maanden de verschillende autosites gevolgd te hebben kwam de voor mij gewenste versie voorbij. Alle opties, de goede velgen (19-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 800 M Bicolor Ceriumgrau matt) en in de kleur zwart met Ceriumgrau accenten. Enfin proefrit gemaakt en helemaal verkocht. Wat een machine :-)…… dus een week later stond ik weer bij de dealer en heb ik de auto opgehaald. Nu ik 1000 km gereden heb kan ik de eerste ervaring delen.

De auto heeft echt twee gezichten. Het is een heerlijke auto om open over b-wegen te rijden. Het mooie brommen van de 6 cilinder in lijn bij het optrekken tovert iedere keer weer een glimlach op je gezicht. Het is bijna therapeutisch om totaal ontspannen rond te rijden. Het verbruik doet je daarnaast ook glimlachen, 1:13/1:14 is mogelijk met 340pk en een 3.0 liter 6 cilinder. Mocht je een andere bui hebben klik je de auto naar sport+ en de versnellingsbak in de sportstand en je wordt getrakteerd op een kanon van een auto. De kleppen in de uitlaat gaan open, het onderstel en de stuurinrichting worden straffer en de glimlach op je gezicht wordt nog groter. De sportstoelen houden je perfect in positie en de auto lijkt eindeloos door te kunnen trekken. Mooie plofjes uit de uitlaat en automatische terugschakelend bij remmen en bochten. De radio (Harman Kardon in mijn geval) kan gewoon uit, dit is gewoon verslavend….de automaat kan ook nog in manuele stand en dan kun je met de ‘flippers’ achter het stuur zelf aan de gang. Het verbruik (euro98) gaat hier natuurlijk niet heel goed op, maar daar koop je een dergelijke auto ook niet voor….:-

Conclusie (voorlopig), topauto, nog betaalbaar (in vergelijking met een Porsche) en nog met een 6 cilinder (BMW b58) :-)

10,0