| Uitvoering | Z4 Roadster M40i |
| Bouwjaar | 2021 |
| Jaar van aanschaf | 2021 |
| KM-stand laatst | 45.404 km |
Nog steeds genieten
Toen de Z4 G29 geïntroduceerd werd, ging ik uit nieuwsgierigheid naar de showroom op de dag van de introductie. Ik was op slag verliefd. Toen ik er weer weg reed had ik een sDrive30i besteld...
Omdat die zo goed beviel heb ik hem na twee jaar ingeruild voor een nieuwe M40i (2021). Simpelweg vanwege die zes-in-lijn. Nu het nog kon wilde ik toch nog even kunnen genieten van zo’n legendarische motor. Ik heb daar geen moment spijt van gehad.
Ruim vijf jaar later kan ik maar één ding zeggen: sommige verliefdheden slijten blijkbaar niet. Ik betrap mezelf er nog steeds op dat ik na het parkeren altijd nog even omkijk als ik wegloop. Wat mij betreft is het nog altijd één van de mooiste BMW’s van dit moment.
Rijden is nog steeds iedere keer weer een feestje. De B58 blijft een genot: zijdezacht, krachtig en met een heerlijk geluid, zonder overdreven te worden of op langere ritten te vermoeien. Starten blijft een kleine ceremonie.
Wat me vanaf dag één verraste is hoe comfortabel deze roadster is. Een stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld mijn 128ti. Jaarlijks in één ruk naar Zuid-Frankrijk? Geen probleem. En dan ook nog een verrassend laag verbruik op dat soort lange ritten (7,3 liter/100 km met de cruisecontrol op 145 km/u) – iets wat je bij een 6 cilinder met 340 pk niet direct verwacht.
Wat ik bijna vergeet: als je wilt is hij ook nog eens serieus snel. 0-100 in 4,5 seconden blijft indrukwekkend. En ik geef toe, het is kinderachtig, maar het blijft amusant dat zo’n benzine-roadster regelmatig toch nog een zelfverzekerde EV-rijder weet te verrassen. 😉
Betrouwbaarheid? Tot nu toe volledig probleemloos. Alleen tanken, wassen en genieten.
Stiekem had ik wel gehoopt dat de LCI ingrijpender gewijzigd zou worden, zodat ik een goed excuus had om nog een nieuwe te bestellen… maar BMW heeft me eigenlijk geld bespaard. Ook niet verkeerd. 😉
Nu het Z4 model zijn einde nadert, heb ik zo het vermoeden dat ik 'm voorlopig niet meer weg doe ook en nog een behoorlijk poosje door zal rijden.
Je hoort vaak dat mensen een auto met hun hoofd kopen. Deze heb ik duidelijk met mijn hart gekocht. En elke rit bevestigt dat weer.