| Uitvoering | iX3 40 eDrive |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 1.976 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een innovatie
Ik rijd sinds 14/8 jl. de iX3 Neue Klasse 40 M Sport Pro. Gebruikersgemak en de rijeigenschappen, daar heb ik niets op aan te merken. Bewust geen panoramadak genomen omdat deze niet open kan. Tot nu toe zeer tevreden over de actieradius. Opgave is 637 km volgens WLTP opgave. Ik haal gemiddeld 550 km en ben een rijder die altijd wel de maximale snelheid met een beetje meer opzoek op de snelweg. Binnen de bebouwde kom rijd ik zeer relaxed. Uiteraard is het zomer, ik ben zeer benieuwd wat het verbruik wordt in herfst en winter. Ook wel een enkele persoonlijke negatieve opmerking. Het dak, er zit mij inziens een onnodige ‘split’ in het dak, volledig onduidelijk waarom. Dus een niet volledig doorgetrokken dak. Het afdekscherm van de kofferruimte achter is geen rolscherm zoals in de vorige iX3, nu een hardboard achtig gevoel en onhandig. Om de achterbank neer te klappen zijn er lussen aangebracht in plaats van nette weggewerkte degelijke knoppen. Ik heb een goed vergelijk als het gaat om ontwikkeling in de EV markt: Polestar 2, Audi Q4, BMW iX3 (G08) en nu de iX3 (NA5). Dan is dit toch echt wel op dit moment een andere dimensie.