BMW iX3 50 xDrive (2026)

Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Autorijden 2,0

• 250 km

Na 8 maanden wachten eindelijk mijn iX3 50 Xdrive neue klasse in ontvangst mogen nemen.

Sinds 2016 heb ik 3 x een 330e gereden tot volle tevredenheid. 2 x een sedan en de laatste een Touring full options in de spectaculaire Individual kleur Boston Green. Onderstel , motortuning en performance parts maakte het tot een compleet feest.
Iedere dag was het genieten. Dit is echt autorijden zoals het bedoeld is. Complimenten onderweg gingen wennen. Meneer, wat een mooie uitvoering. Standaard antwoord : Ja, dat vind ik ook. Dank je wel.

In de zomervakantie 2025 begon mijn rationele hoofd na te denken over een opvolger. Ik rijd zo'n 40k per jaar en meestal ruil ik de auto in voor de 120k om nog een acceptabele inruilwaarde te krijgen.

Tja, wat gaat het worden ? Door mijn positieve ervaringen met BMW (Daarvoor een Volvo periode gehad met 3 x S80) kon ik al een eerste selectie maken. Het moest weer een BMW worden.

Uiteraard volgde ik het nieuws over de Neue Klasse op de voet. Na de IAA waren de eerste testritten met journalisten. Stuk voor stuk meer dan positief. Dit moest hem worden.

BMW iX3 50 Xdrive M pro 22inch .

Eindelijk

• 250 km

Ondanks mijn vertrouwen dat ik een goede keuze had gemaakt, blijft het toch een gok om een auto van ca 90K te kopen zonder erin te hebben gereden. Zocht bevestiging op YouTube van journalisten en dat gaf vertrouwen.

Eindelijk kreeg ik bericht dat de iX3 kon komen ophalen. De nacht ervoor begon ik een soort heimwee te krijgen naar mijn 330e. Alsof ik een verkeerde keuze had gemaakt en het niet wilde. Erg vreemd wanneer je zelf de beslissing hebt genomen om een nieuwe auto te bestellen. Was een keuze uiteraard.

Maar dit was van korte duur toen ik de eerste meters in mijn iX3 had gemaakt. Dit is autorijden 2.0

Even over de uitvoering. Het is de M Pro in Polorized Grey met 22 inch Bi Colour wielen. Kleuren keuze was helaas nog beperkt en de individual kleuren zijn nog niet allemaal vrijgegeven, anders was ik absoluut voor Boston Green gegaan.

Glazen dak heb ik laten vervallen omdat dit niet open kan. Dan heb ik liever een donkere hemel en geen zonnewarmte. Erg jammer dat in moderne auto's veelal de opendaken niet meer leverbaar zijn.

Voordat ik mijn eerste rijervaringen met jullie ga delen, wil ik meer kilometers hebben gereden. Ik kom binnenkort terug met het vervolg

9,5