BMW 330d touring (2002)

BMW 3-serie touring
BMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie touringBMW 3-serie - interieurBMW 3-serie - interieur

Uitvoering330d touring
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Het grote voordeel is de enorme trekkracht die deze dieselmotor ontwikkeld. Ik heb hem fabriek af laten voorzien van een zogenaamde ’powerbox’, waardoor het vermogen is gestegen naar zo’n 220 pk en het koppel op monsterachtige 500 Nm uitkomt. De grote rust en stilte waarmee deze auto alles uitvoert is indrukwekkend. Het maakt niet uit in welke versnelling je rijdt en met welk toerental, trekkracht is altijd voorhanden. Door de beul van een motor kan deze diesel sportwagenprestaties leveren. De afwerking staat ook op een uitstekend niveau. Geen piepje of kraakje te horen. Het grote nadeel is dat je heel makkelijk te hard rijd. 80 km/h in de 5e versnelling betekend ongeveer 1500 toeren per minuut. Een cruisecontrol is eigenlijk een must op deze auto, anders kan het aardig snel onbedoeld in de papieren lopen.
Een ander nadeel van deze auto is de ruimte achter de voorstoelen. Ik ben zelf 1,98 m lang en heb daardoor de stoel in de achterste stand staan. De ruimte die dan overblijf tussen de voorstoel en de achterbank is hooguit 10 cm. Een normaal mens kan dus niet achter mij zitten zonder dat ik een stukje naar voren ga. Helaas is bij deze diesel ook de dieselbrom bij accelereren duidelijk hoorbaar. Als je de kruissnelheid bereikt hebt verdwijnt deze en is de motor nauwelijks hoorbaar. Ook het verbruik stemt mij tot grote tevredenheid. Als ik in Duitsland op de snelweg met 170 km/h voort zoef dan geeft de verbruiksmeter ongeveer 8 liter op 100 km aan. Gemiddeld rijd ik 1 op 15. Al met al een auto waar ik helemaal mee in mijn nopjes ben.

Geen.