BMW 318tds Compact Executive (1999)

BMW 318tds Compact Executive (1999)

Uitvoering318tds Compact Executive
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2008

Na lang wikken en wegen mijn auto ingeruild voor de BMW. Oke het airbag lampje brandde, maar och dat laat ik verhelpen. Ik heb de auto bij een semi particulier gekocht, dus geen garantie. Het was een gok,maar je moet iets toch? Ik heb de BMW meteen een vakantie beurtje gegeven en de storing in de airbag laten localiseren. De storing scheen te bestaan uit een kapotte stoelmat censor in de bijrijdersstoel, en dit schijnt een bekend kwaaltje te zijn ben ik inmiddels achter, want dezelfde storing is alweer aanwezig.(iemand een goedkope oplossing?)De auto is er een van de luxe lijn van de 3 serie, met o.a. de volgende opties; spoilerset rondom, fabrieks af op een verlaagd M3 onderstel, lichtmetalen velgen 17 inch, stoffen met alcantara bekleding met stoelverwarming,abs en tractioncontrol, electrische ramen en airconditioning.Op vakantie heeft de auto zich prima gehouden en ook de vakantie erop, totdat we vlak bij huis waren.Toen stopte de abs/asc ermee, naar nu blijkt is de pomp kapot en moet vervangen worden, duur geintje! Afgezien daarvan is het een heerlijke auto, die lekker vlot meekomt in het verkeer. Doordat de auto verlaagd is valt er ondanks dat het een diesel is toch ook lekker mee hoeken, maar dat kost best wel banden.Het verbruik is prima,'s winters ongeveer 1:15 en zomerdag kan dat best oplopen tot 1:17, als je normaal rijd tenminste:)Als je pittig optrekt en regelmatig 190 op de teller zet daalt dit verbruik aanzienlijk. Een keer na een rit over de dijk trad er plotseling verlies van vermogen op. Bleek een doorgeroestte slangenklem van de turboslang te zijn. Samenvattend een lekkere "rijauto"alleen de electrische storingen die ik hierboven genoemd heb, daar baal ik wel stevig van, misschien toch maar een naar iets anders kijken, het voorjaar komt eraan he!!

de kogel is door de kerk

Na wat wikken en wegen toch gaan kijken voor een andere auto. Via de site van garage de waard, waar ik mijn auto in onderhoud had,stuitte ik op een seat toledo tdi met rode i en een km stand van 143000 km op de teller. Ik weet het, de auto's zijn niet met elkaar te vergelijken maar ik ben van huis uit vw/audi man, aangezien een auto in dit segment boven mijn budget uitkwam, naar een alternatief gezocht.Na een proefrit in de toledo signo,moet ik zeggen dat ik aangenaam verrast ben, en tot aanschaf ben overgegaan. De bmw is dus einde oefening, nu maar hopen op een langdurig en gelukkig leven voor de seat.

6,5