Austin Mini Cooper S Brooklands (1997)

Austin Mini Cooper S Brooklands (1997)

UitvoeringMini Cooper S Brooklands
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2009

Na als eerste auto een Mini gereden te hebben heb ik altijd een Mini als hobby auto er bij gehad. De Brooklands is ondertussen mijn 5e klassieke Mini en de meest complete uitvoering die er is. De Brooklands heeft aantoonbaar 103.000km op te teller en de gehele onderhoudshistorie is bekend.

De Mini Cooper S Brooklands is een Duitse Special Edition die is uitgebracht in 1997/98 en alleen verkrijgbaar is in de kleur Charcoal, een donkere metallic grijs. Er zit standaard een sport pack op en heeft een wit dak, spiegels en motorkapstrepen. In 2002 is de Mini naar Nederland gekomen en in 2005 volledig gerestaureerd.

De Brooklands is voorzien van oa:
- Mini Superlite velgen met Bridgestone Potenza banden 175x50x13
- Rover Sport Pack spatbordverbreders
- RVS bumpers, Chromen grill, deurgrepen en kofferbaksluiting
- Twee verstralers en twee breedstralers voor de grill
- Dakantenne
- Zwarte leren interieur met creme piping
- Notenhouten dashboard met 3 extra metertjes voor olie temperatuur, voltage en tijd
- Alarm en startonderbreking
- Airbag in stuur
- JVC Radio / MP3 Speler, Pioneer speaker set
- Maniflow uitlaat

Na aanschaf heb ik de gehele onderzijde getectyleerd om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de Mini. De 13’ velgen vragen veel van het onderstel. Zo zijn ondertussen aan de voorzijde 2 wiellagers, stuurhuis en motor -en subframerubbers vervangen. Verder heeft de Mini een nieuwe uitlaat en accu gekregen. Aangezien ik het onderhoud grotendeels zelf uitvoer zijn de kosten enkel materiaalkosten. Bij de jaarlijkse APK zijn nog geen schokkende dingen naar voren gekomen.

6,5