Audi A1 (2016)

Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

prima auto

UPDATE bij 17.000 km, 9-6-2017
Auto bevalt nog steeds prima. Het verbruik blijft gelijk en staat gemiddeld vanaf 0 km op 1:20:5. Ik merk dat de auto bij warmer weer minder verbruikt. Met airco aan (en dak dicht) verbruikt de auto meer dan met dak open (en airco uit). N.a.v. de reacties op het olieverbruik kan ik melden dat ik niet meer heb hoeven bij te vullen. Heb zelf het interieurfilter vervangen door een exemplaar waaraan een koolstoffilter is toegevoegd. Dit houdt stank beter buiten. Voor EUR 15,-- per filter lijkt me dat geen geld.

10.000 KM
Ik heb deze auto sinds juli 2016 en heb er inmiddels 10.000 km mee gereden. Tijd voor een eerste indruk.

Uitvoering
Gekozen voor een Pro-line Sport (zonder sportonderstel) Verder heeft de auto een panoramadak, stoelverwarming, een licht- en regensensor en het Audi-navigatiesysteem.

Prestaties
De 1.0 TSI is voor Nederlands gebruik voldoende. Bij ritten naar de Eifel of Sauerland is het zaak de motor behoorlijk in de toeren te houden. Onder de 2.000 tpm doet de turbo weinig. Auto is zeer zuinig. Over 10.000 km heb ik een verbruik van 1:20,5.

Comfort
De auto stuurt strak en maakt van binnen weinig lawaai. Het motorgeluid is afwezig, alleen bij doortrekken hoor je (het prettige) geluid van de 3-cilinder. De sportstoelen kan ik iedereen aanbevelen, zeker als je wat langer bent. Achterin is de auto krap. De auto is duidelijk bedoeld voor twee volwassenen. De afwerking is erg goed.
De kachel komt bij kou matig op temperatuur. Ik kan dus stoelverwarming aanraden. Het panoramadak is een geweldige optie. Tot 22 graden en een snelheid van 90-100 km/h kan het dak open en kan de airco uit blijven. Gevolg is dat de auto daardoor ook wat minder verbruikt.

Betrouwbaarheid
Heb geen storingen gehad en ben na aflevering niet meer bij de dealer geweest. Olie gebruikt de auto nagenoeg niet. Heb tot nu tot 1/3 liter bijgevuld en het oliepeil staat nu bijna op maximum.