Alfa Romeo 146 1.8 Twin Spark 16V L (1999)

Alfa Romeo 146

Uitvoering146 1.8 Twin Spark 16V L
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2005

Toen ik met mijn ford escort naar de alfa/fiat dealer ging vroeg ik om een betaalbare auto, die niet teveel kilometers had gelopen en die in ieder geval airco en minimaal hetzelfde vermogen had als dat ik nu had. Al snel kwamen we uit bij een zwarte alfa 146 uit ’99 met 144 pk en heel veel opties zoals sportstoelen,lm velgen centr. verg met afst. bed. climate control, spoiler, zijskirts enz. ik was eigenlijk gelijk verkocht en na een proefrit en wat onderhandelen over de prijs waren we diezelfde middag nog klaar.
meteen viel me al op hoeveel power die alfa in die 1800 heeft zitten en hoe lekker strak die stuurt, om sportief te rijden met deze auto hoef je eigenlijk niks te doen.
wat me ook gelijk opviel is het verbruik dat viel behoorlijk tegen 1 op 8 in de stad en net aan 1 op 10 op de snelweg. de sportstoelen zitten overigens geweldig ook op langere afstanden. het model is echt mooi en als dat nu nog steeds gemaakt zou worden zou ik het ook kopen alleen het interieur ziet er wat gedateerd uit wel heel sportief maar een hoop plastic. verder een zeer goede en mooie auto!!!!!

weinig problemen gekent alleen mijn raam is tot 2 keer toe al gekanteld en het hitteschild heeft tot 2 keer toe liggen rammelen ook het schokken en het inhouden constante snelheid was een probleem bleek de distributie timing te zijn alles netjes gemaakt en alles natuurlijk garantie.

7,5