Zo goed als zeker: de Volkswagen Golf 7!

Volkswagen Golf VII
De nieuwe Volkswagen Golf wordt pas volgende week officieel uit de doeken gedaan maar het lijkt er sterk op dat er al beeldmateriaal van op internet circuleert van Volkswagens nieuwe C-segmenter.

Het lijkt vandaag de dag onmogelijk om als autofabrikant je nieuwe producten onder de pet te houden tot de officiële onthullingsdatum. Het Volkswagen-feestje rondom de nieuwe Golf staat voor aanstaande dinsdag gepland maar op de website van Auto Zeitung kwamen we deze foto's tegen, waaronder twee ietwat vreemde van een dashboard dat toch haast wel dat van de nieuwe Golf moet zijn. Het is onduidelijk waar of hoe ze precies gemaakt zijn, het lijkt wel een beetje op een animatie, afgaande op de wat kunstmatig aandoende linkerhand op het stuur. Maar dit is in ieder geval geen standaard illustratie van een computertekenaar, zo veel is duidelijk. Die had er wel iets netters van gemaakt.

Wat opvalt is dat de middenconsole enigszins naar de bestuurder toe is gebogen, een BMW-trucje dat Volkswagen nu dus voor het eerst toepast in de Golf. Ook zien we het nieuwe stuurwiel en een fors, centraal geplaatst kleurenscherm. Het Duitse tijdschrift voegt ook een plaat van de achterkant van de Golf toe en die ziet er dusdanig realistisch uit dat we sterk de indruk krijgen dat we hier tegen de bips van de Golf VII aankijken. Het is gezien de kale achtergrond geen typische promotiefoto maar dit ziet er toch wel verdacht echt uit. Meest opvallende aan de zevende generatie is het scherpere lijnenspel en de strak afgesneden achterlichtunits, die worden verbonden door een 'vouw' in het plaatwerk. Dat de hele auto langer, breder en lager is dan het huidige model, dat wisten we inmiddels dankzij de informatie die Volkswagen vorige week vrijgaf.

De Nederlandse Volkswagen-importeur wilde geen commentaar geven op het bericht van Auto Zeitung, Volkswagen Duitsland zegt dat de afbeelding van het exterieur niet van hen afkomstig is. De officiële onthulling van de nieuwe Golf is dinsdag 4 september, de auto maakt z'n publieksdebuut tijdens de beurs van Parijs aan het einde van die maand.

AutoWeek publiceert in haar editie van deze week al (woensdag 5 september) ook foto's en informatie over de nieuwe Golf. Deze editie is ook online te bestellen via www.autoweek.nl/bestel.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (219) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum