Xpeng komt binnenkort met twee nieuwe Europese modellen

G9 en P7?

Xpeng teaser

Xpeng heeft op dit moment twee modellen klaar staan voor de Nederlandse markt: de P5 en de P7. Zeer binnenkort maken we kennis met twee 'nieuwe' Xpengs, die mogelijk ook naar Nederland komen. De kans is groot dat we die auto's eigenlijk al wel kennen.

Wie nu op de Nederlandse website van Xpeng kijkt, ziet daar twee modellen staan die allebei nog op de Nederlandse markt moeten komen: de P5 en P7. De Xpeng P5 heeft de Tesla Model 3 op de korrel, de Xpeng P7 is een slagje groter. Het zijn allebei sedan(-achtigen) en je kunt anno 2023 uiteraard niet meer zonder een SUV aankomen. Daarbij is de komst van de P5 nog onzeker. Kortom, werk aan de winkel voor de Chinezen. Er zit wat in het vat, bleek in september al. Er komen twee nieuwe modellen naar Europa, waarvan we vandaag het eerste levensteken krijgen.

Zoals we toen al verwachtten, zit er een SUV bij. De kans bestaat dat het eigenlijk helemaal niet meer zo'n mysterieuze auto is en dat het gaat om de (al dan niet vernieuwde) Xpeng G9. Die werd in 2021 al gepresenteerd en AutoWeek ontdekte vorig jaar dat Xpeng plannen heeft om de G9 hier op de markt te brengen. Met de Xpeng G9, een 4,89 meter lange zevenzitter, zouden de Chinezen vooral de aanval op de BMW iX kunnen openen. Het andere model is duidelijk weer een sedanachtige, mogelijk een grotere luxere broer van de P7, al kan het ook gewoon de eindelijk puur voor Europa bestemde versie van de P7 zijn. Op 3 februari weten we meer, dan presenteert Xpeng het tweetal.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.