Xpeng P5: tot 465 kilometer elektrisch vanaf zo'n 48 mille

Schieten op Model 3

Xpeng P5
Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5Xpeng P5

Xpeng heeft de verwachte Nederlandse vanafprijs vrijgegeven van de eerste auto die het naar ons land haalt: de P5. Dat is een elektrische sedan die tot 465 kilometer ver komt op een volle accu. Reserveren kan per direct.

In maart werd bekend dat de P5 de eerste auto zou zijn die het Chinese Xpeng naar Nederland zou halen. De Xpeng P5 is een 4,81 meter lange sedan die wat formaat betreft tussen de Model 3 en Model S van Tesla in valt. Net als de Model 3 heeft de P5 overigens een kleine sedanklep, die een 450 liter tellende bagageruimte afdekt. Onder het hoofdvak kun je nog eens 70 liter extra kwijt.

Xpeng P5

Xpeng P5

Xpeng geeft nu de verwachte Nederlandse vanafprijs van de P5 vrij. De Xpeng P5 gaat in Nederland naar verwachting €48.000 kosten. Dat is minder dan Tesla voor de instapper van de Model 3 vraagt, de achterwielaangedreven variant die €51.990 kost. Dat model heeft een WLTP-actieradius van 491 km. De door een 211 pk en 310 Nm sterke elektromotor voorwielaangedreven Xpeng P5 heeft een 66,2 kWh accu in zijn bodem. Die batterij is goed voor een rijbereik van maximaal 465 kilometer. Snelladen kan met een laadvermogen van maximaal 70 kW. In 7,5 tellen zoemt de Xpeng P5 naar de 100 km/h. De P5 heeft ook zogenoemde V2L (Vehicle to Load)-techniek aan boord waarmee je andere apparaten tot 3,3 kW kunt opladen.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de Xpeng P5 lijkt dik in orde. Op de lijst vinden we een groot glazen panoramadak, een elektrisch zonnescherm, een uitgebreid audiosysteem, een luchtzuiveringssysteem dat luistert naar de naam Xfreebreath en een uitgebreid pakket actieve en passieve veiligheidssystemen. Met Xpilot 2.5 worden onder meer cruisecontrol, actieve rijbaanassistenten en zelfs Active Lane Chance aan elkaar geknoopt en dankzij Parking Assist kan de P5 zich ook zelf parkeren. Daarnaast is een virtuele spraakassistent die allerhande opdrachten kan uitvoeren. Denk aan het aanpassen van de temperatuur of het openen en sluiten van het zonnescherm. Achter het stuurwiel zit een 12,3-inch scherm dat als instrumentarium functioneert. Centraal in het dashboard vinden we een verticaal georiënteerd scherm met een diameter van 15,6 inch. Lichtmetalen sloffen in de maat 17 inch zijn standaard.

Xpeng P5

Xpeng P5

De Xpeng P5 is in drie 'kleuren' leverbaar: Space Gray, Deep Black en Topas White. Voor het interieur is er de keuze uit zwart of bruin kunstleder. De P5 is op de website van Xpeng na een aanbetaling per direct te reserveren. Xpeng verkoopt in China ook een variant met 80 kWh accu die volgens de minder nauwkeurige NEDC-cyclus zo'n 600 kilometer ver komt op een acculading. Daarnaast spreken de Chinezen van een variant met een  actieradius van 550 NEDC-kilometers.

We zien benieuwd naar wat jullie van de prijstechnische positionering van de Xpeng P5 vinden. Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (87) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum