Xpeng G9: elektrische SUV voor Europa

Interessant voor Nederland?

Xpeng G9
Xpeng G9Xpeng G9Xpeng G9XPeng G9XPeng G9XPeng G9

De Chinese fabrikant Xpeng is al in Noorwegen actief en breidt volgend jaar onder meer uit naar Nederland. Het merk brengt hier de Model S-achtige P7 op de markt en trekt nu het doek van een SUV die ook zeker een interessante aanvulling op het Nederlands aanbod elektrische SUV's zou zijn.

Onlangs werd bekend dat het Chinese merk Xpeng zijn elektrische auto's in Europa in meer landen gaat verkopen. Het merk opent de aanval op de Deense, Zweedse én Nederlandse automarkt. Hier komt onder andere in ieder geval de op papier interessante P7 op de markt. Xpeng heeft onder meer een elektrische cross-over in zijn gamma en vult zijn portfolio binnenkort aan met Model 3-concurrent P5. Hoe het Nederlandse progamma er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Dat deze splinternieuwe Xpeng G9 een interessante aanvulling zou kunnen zijn, staat wél vast.

Uitgebreide informatie over de G9 houdt Xpeng nog onder de pet, al is natuurlijk direct duidelijk dat de elektrische nieuwkomer veel meer een SUV is dan zijn kleinere cross-overbroer G8. De SUV is volgens zijn scheppers ontwikkeld voor zowel de Chinese thuismarkt als voor internationale markten en kan overweg met 800v. Dat brengt hoge laadsnelheden met zich mee.

Xpeng omschrijft de G9 als zijn vlaggenschip-SUV en hangt de auto dan ook vol met gadgets. De G9 moet dankzij in de koplampen geïntegreerde lidar-units, diverse camera's en slimme software semi-autonoom zijn weg door het verkeer kunnen vinden. Technische gegevens geeft Xpeng later vrij.

Zou de G9 een welkome aanvulling zijn op het toekomstige Nederlandse leveringsgamma van Xpeng? Laat het ons weten in de reacties!

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.