Xpeng presenteert P7

Kom maar op, Model 3

Xpeng P7
Xpeng P7Xpeng P7Xpeng P7Xpeng P7Xpeng P7Xpeng P7Xpeng P7

Terwijl steeds veel aandacht uit gaat naar New York, gaan we nog even door met het nieuws uit Sjanghai. Xpeng presenteert daar namelijk de P7, waarmee het bedrijf nadrukkelijk de aanval opent op de Tesla Model 3.

Net als die ‘kleine’  Tesla is de nieuwe Xpeng een sedan, maar uiteraard hebben z’n makers het liever over een vierdeurs coupé. Een lage, langgerekte koets met brede schouders moeten de auto het recht op die naam bezorgen. De Xpeng oogt strak en lijkt goed in balans. Ook gaat de auto mee met de heersende mode, onder meer met een front dat optisch uit twee lagen is opgebouwd.

Xpeng P7

Met een lengte van 4,9 meter is de P7 aan de forse kant. Een Model 3 is bijvoorbeeld 4,69 meter lang. Drie meter van de P7-lengte bevindt zich tussen de assen. Twee elektromotoren zorgen ervoor dat beide assen worden aangedreven. Het sprintje van 0 naar 100 moet in vier seconden achter de rug zijn en de actieradius ligt volgens Xpeng op 600 km, al gaat het merk daarbij wel uit van de ‘milde’ NEDC-norm.

De link met Tesla is bij Xpeng niet alleen gebaseerd op de elektrische aandrijflijn. Ook op het gebied van autonoom rijden en connectiviteit hebben de Chinezen nadrukkelijk de innovatieve Amerikanen op de korrel, tot en met een website die qua opbouw en uitstraling nogal aan die van Tesla doet denken. De P7 moet in staat zijn op Level 4 autonoom door het verkeer te gaan en is daarnaast, net als Tesla, klaar voor een toekomst waarin nog meer mogelijk is.

De P7 is niet de eerste auto van Xpeng. In China verkoopt het merk al de G3, een eveneens elektrische SUV die voor omgerekend zo’n € 30.000 wordt aangeboden.

Xpeng G3

Xpeng G3

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.