Volvo XC60, S90, V90 en XC90 alleen nog als plug-in hybride

Bezem door het gamma

Volvo V60
Volvo V60Volvo XC40 Recharge faceliftVolvo XC40 Recharge faceliftVolvo XC40 Recharge faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 Recharge facelift

Volvo haalt de stofkam door het modellengamma en dat betekent dat er voor diverse modellen motoren sneuvelen. De Volvo XC60 en alle modellen van de 90-serie zijn vanaf nu alleen nog met plug-in hybride aandrijflijnen verkrijgbaar. Maar er wijzigt meer.

Volvo stroomlijnt naar eigen zeggen zijn Nederlandse modelaanbod. Dat heeft vooral voor de XC60, V90 en XC90 grote gevolgen. Alle conventionele benzine- en dieselmotoren verdwijnen van de prijslijst. Vanaf nu zijn deze auto's alleen nog met plug-in hybride aandrijflijnen te krijgen. Bereid je maar voor op verdere versimpeling van het Volvo-gamma. Het merk meldt namelijk dat het vereenvoudigen van het aanbod de komende jaren een steeds grotere rol gaat spelen. Minder uitvoeringen, minder pakketten, minder opties en vooral minder motorversies dus. Ook zet Volvo een dikke streep door de V90 Cross Country.

AutoWeek kon je eerder al exclusief vertellen dat de XC40, XC60 en XC90 het nieuwe modeljaar induiken met andere uitvoeringen. De bekende Momentum-, Inscription- en R-Design-varianten vervielen en maakten plaats voor de uitvoeringen Essential, Core en Ultimate. De Core- en Ultimate-smaken zijn daarbij te combineren met een Bright- of Dark-exterieurstijl. De Dark-versie kun je dankzij de zwarte designelementen die die lijn naar de modellen brengt min of meer zien als vervanger van het R-Design-label. Volvo bevestigt nu dat die voor alle modellen gaat gelden.

Volvo V60

Volvo V60

Meer nieuws? Zeker. Volvo geeft specifiek de V60 een uiterst subtiele opfrisbeurt waarbij het front iets wordt herzien en de uitlaten voortaan aan het zicht zijn onttrokken. Volvo maakt daarnaast melding van een milde facelift voor de XC40. Voor de fervente bezoeker van AutoWeek.nl is die auto natuurlijk geen nieuws meer. We konden je de nu van de neus van de C40 voorziene XC40 al in november laten zien en deelden kort daarop al exclusief de prijzen met je, die Volvo nu officieel vrijgeeft.

De Volvo XC60 heeft vanaf nu een vanafprijs van €62.495. Voor dat bedrag krijg je de XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid waarmee je tot 78 kilometer elektrisch kunt rijden. De XC90 heeft als T8 Recharge (Core) een vanafprijs van €87.495, maar ook dat hebben we reeds eerder kunnen melden.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (106) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.