Volvo XC60 T8 Recharge AWD Inscription (2022)

Gebruikersreview

Volvo XC60 T8 Recharge AWD Inscription (2022) #2

UitvoeringXC60 T8 Recharge AWD Inscription
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2026

XC60 2,0 T8 Twin Engine Inscription 2022

Mijn vorige XC60 Twin Engine Momentum, acht jaar oud en ruim drie ton op de teller, ingeruild voor m'n huidige. Deze Inscription is vier jaar oud en had netaan 90duizend op de teller. Zag 'm staan in de showroom bij m'n dealer toen de Momentum daar voor onderhoud was (Auto Schaap Lemmer). Uitgebreid bekijken, even plaatsnemen én een fijne inruilprijs (hij stond toch op de brug daar) was kopen.
Huidige tellerstand, vandaag 26/8/2026: bijna 97duizend.
Vergelijken:
- navigatie: de huidige heeft Maps als navigatie, wat een grote verbetering is t.o.v. die in m'n vorige, die had een 'starre inhoud', oftewel liet je gewoon de file inrijden en gaf ook omleidingsroutes niet aan. Dat systeem werd slecht onderhouden kennelijk: een rotonde in mijn omgeving stond na drie jaar en evenzovele updates nog steeds niet in het systeem.
- rijcomfort: ja, geweldig natuurlijk, dat kon niet onderdoen voor m'n vorige. Met name de Adaptieve Cruise Control: snelheid bereiken, Cruise Control instellen en zodra je te dicht op de voorligger komt neemt de auto zelf gas terug. Bij inschakelen richtingaanwijzer links, om te gaan inhalen, versnelt de auto meteen naar de door jou ingestelde waarde. Dit is een groot pluspunt voor me, ik gebruik het dan ook vrijwel altijd.
- ook heel fijn: One Pedal Drive. Dat is de versnelling in 'B', je kunt dan stadsverkeer en filerijden met enkel bediening van je rijpedaal. Loslaten is vrij straf remmen, dat was even wennen, maar nu vind ik 't helemaal geweldig.
- automatische achterklep: erg handig, heeft z'n nut al bewezen.
- sleutel in broekzak? Dat is auto ontgrendelen bij aanraken deuren of achterklep, heel fijn.
- plug-in hybride: op een volle batterij 72 kms, gebruik vooral op de binnenwegen hier, op de snelweg overschakelen naar benzine.
- soort brandstof: E5 tanken, omdat ik vind dat ie daar toch beter op rijdt (dat had ik met m'n vorige XC'er ook al ontdekt).
- kosten: een Volvo rijd je niet voor het goedkope, met name nu de halvering van de mrb (vanwege de plug-in) teniet is gedaan.
Dit waren de pluspunten, zijn er ook minpunten? Jawel:
- zo'n twee keer per week valt de audio van de infotainment compleet uit. Je kunt dan niet meer naar de radio luisteren (of naar je usb-stick) en handsfree bellen lukt dan ook niet meer. Het langdurig indrukken van de daar voor bestemde knop biedt niet altijd de oplossing wat betreft de herstart: soms is tweemaal nodig. Ik gebruik m'n XC zeven dagen per week, gemiddeld twee keer per dag. Dan is twee keer in een week uitvallen naar mijn mening te veel en kennelijk is daar geen oplossing voor. Daarom heb ik bij 'zou u weer een auto van dit merk kopen' "misschien" ingevuld.
- "het is niet meer mogelijk om een usb-stick af te spelen zoals bij uw vorige auto het geval was", zo zei de dealer. Maar, oplossing gevonden: AudioWagon gedownload, daarna usb-stick via kabeltje (usb-a naar usb-c), het werkt!
Een update komt er op een later moment als er wat meer kilometers gemaakt zijn.

9,5