Volkswagen schetst interieur Golf VIII

Ook als plug-in met 80 kilometer actieradius

Volkswagen Golf interieurschets
Volkswagen Golf interieurschetsVolkswagen Golf interieurschetsVolkswagen Golf spyshotsVolkswagen Golf spyshotsVolkswagen Golf 8 spionage Hanjo van HeiningenVolkswagen Golf 8 spionage Hanjo van Heiningen

Volkswagen trekt in oktober het doek van de volledig nieuwe generatie van de Golf. Volkswagen brengt met een schets het interieur van Golf-nummer-acht in beeld.

In een door Herbert Diess gehouden presentatie tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst, heeft Volkswagen een schets getoond van de werkplek van de nieuwe Golf VIII.

De jongste Golf is straks mogelijk leverbaar in een uitvoering waarbij het digitale instrumentarium doorloopt in het ernaast geplaatste display van het infotainmentdisplay. Ook links, aan de linkerzijde van het dashboard, zien we een verlengstuk van de Virtual Cockpit. De rest van het interieur lijkt relatief minimalistisch van opzet. We zien ventilatieroosters die optisch over de gehele breedte van het dashboard lopen. Volkswagen geeft de Golf ogenschijnlijk een herzien stuurwiel met touchknoppen. Onder het infotainmentdisplay lijken aanraakgevoelige knoppen te zijn geplaatst, zo te zien sneltoetsen om onder meer bij de instellingen van de klimaatregeling te komen. De pook van de transmissie, in dit geval een automaat, lijkt te zijn vervangen door een kleiner ornament. Volkswagen laat verder een schets zien van het exterieur van de nieuwe Golf, maar de auto is al zo vaak opgedoken dat daar niets baanbrekends op is te zien.

Volkswagen zegt verder dat het model beschikbaar komt met benzine- en dieselmotoren én dat er plug-in hybride versies op de rol staan. Een van die plug-ins heeft een elektrische actieradius van 80 kilometer. Daarnaast komt er een krachtbron beschikbaar die aardgas (CNG) lust.

Ook doet Volkswagen uit de doeken dat het een productiefaciliteit wil opzetten waar het, samen met een niet genoemde partner, batterijcellen gaat bouwen. Deze fabriek komt in het Duitse Salzgitter te staan, een locatie waar Volkswagen al zijn zogenoemde 'Center of Excellence' heeft staan. Vanaf 2022 wil Volkswagen zijn fabrieken in Emden en Hannover ook klaarstomen voor de productie van elektrisch aangedreven modellen. In de Verenigde Saten is Chattanooga de locatie waar het EV's gaat bouwen.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.