Volkswagen opent 17 juni orderboeken ID.3

Aldus Volkswagens hoofd van verkoop

Volkswagen ID.3

Komt-ie nou wel deze zomer of toch niet? Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest rondom de al dan niet vertraagde levering van de Volkswagen ID.3. Jürgen Stackmann deelt een nieuw statement op Twitter waardoor de beoogde leveringsstart weer een stuk haalbaarder lijkt.

Op zijn eigen kanaal deelt het bestuurslid Sales, Marketing & After Sales van Volkswagen dat de eerste ID.3-klanten met een pre-order op 17 juni de hun wensen kunnen doorgeven. Dan worden de definitieve orderboeken geopend. Dat geldt voor de pre-orders betreffende een linksgestuurd exemplaar. De landen met rechtsgestuurde auto’s moeten vier weken langer wachten. Volgens de Duitser nemen de dealers snel contact op met de klanten die in aanmerking komen voor de definitieve bestelling.

Stackmann sluit zijn Tweet af met een bedankje voor het geduld. De kopers moesten dat zeker opbrengen, want een jaar geleden zetten zij al een handtekening onder de eerste bestelling. Toen was de ID.3 nog ingepakt met een wrap. In september volgde de officiële onthulling van de ID.3. Sindsdien is het wachten op de productie van de elektrische Volkswagen. Over die daadwerkelijke bouw deden veel geruchten de ronde. Door softwareproblemen zouden enkele duizenden reeds geproduceerde ID.3’s niet verkoopbaar zijn. Een monsterklus zou nodig zijn om alle auto’s te herstellen. Verschillende bronnen lieten weten dat het “echt geen grap meer is” en er werden dan ook veel vraagtekens bij de geplande introductie van deze zomer gezet.

Met de nieuwe datum van 17 juni lijkt die deadline toch te zijn gehaald, hoewel het nog even de vraag is wanneer de auto’s daadwerkelijk aan hun nieuwe eigenaren worden uitgereikt.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (99) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum