Volkswagen: 'ID.3 komt deze zomer, updates volgen'

Toch wel?

Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 kent geen onomstreden conceptie, maar lijkt komende zomer alsnog bij de eerste eigenaren afgeleverd te worden. Volkswagen laat weten dat eventuele problemen met de software echt geen roet in het eten gooien.

De Volkswagen ID.3 wordt de auto waarmee Volkswagen zich als serieuze speler op de EV-markt wil neerzetten. De van de grond af als elektrische auto ontwikkelde ID.3 moet vanaf komende zomer in groten getale de markt bestormen, maar die deadline is ogenschijnlijk meermaals in gevaar gekomen. Eind vorig jaar en begin dit jaar waren er meerdere keren geruchten dat grote softwareproblemen de introductie van de ID.3 in gevaar brachten en er zouden al hele parkeerplaatsen vol staan met een eerste problematische productieserie. Ook lijkt het erop dat de e-Golf langer door moet om de introductievertraging van de ID.3 op te vangen.

Volgens Automotive News ziet Volkswagen het nog altijd heel anders en lijkt de situatie gewoon onder controle. De ID.3 komt volgens een woordvoerder van Volkswagen gewoon volgens planning komende zomer op de markt. De eerste eigenaren kunnen daarna nog wel diverse software-updates verwachten: "De auto's krijgen de laatste softwareversie voordat ze in de zomer worden geleverd. Na de marktintroductie krijgen de digitale functies regelmatig een update in de maanden die volgen", aldus Volkswagen.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (139) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum