Volkswagen ID4 nu ook als 4Motion zonder GTX

Sneller, hoger trekgewicht

Volkswagen ID4 Pro 4Motion

Er is een nieuwe versie van de elektrische Volkswagen ID4: de Volkswagen ID4 Pro 4Motion. Deze versie heeft wel vierwielaandrijving, maar niet de pk’s en uiterlijkheden van de GTX-uitvoering.

Wie deze zomer in het Volkswagen- en EV-minnende Scandinavië heeft rondgereden, heeft het wellicht gezien: een groot aandeel van de ID4-populatie is daar een GTX. Niet gek, want tot nu toe was dat de enige ID4 met de in koude winters zo handige vierwielaandrijving. Het aanbod aan vierwielaandrijvers wordt nu groter, want Volkswagen dempt het ‘gat’ in het gamma met de ID4 Pro 4Motion. Het ‘Pro’ betekent dat hij zijn uitrusting en accupakket deelt met de bekende, 204 pk sterke achterwielaandrijver in het gamma. Het verschil is een extra elektromotor op de vooras. Het totale vermogen komt op 195 kW, ofwel 265 pk.

Natuurlijk is de 4Motion wel iets zwaarder dan een reguliere ID4: hij weegt 2.221 in plaats van 2.120 kg. Het sprintje van 0 naar 100 is evengoed aanzienlijk vlotter achter de rug, namelijk in 6,9 in plaats van 8,5 seconden. Op de autobahn maak je ook net wat meer indruk: de ID4 Pro 4Motion heeft een topsnelheid van 180 in plaats van 160 km/h.

De Volkswagen ID4 4Motion heeft op papier een actieradius van 517 km. Daarmee valt de schade mee, want de achterwielaandrijver komt met 535 km maar nipt verder. Bovendien staat er een hoger trekgewicht tegenover. De 4Motion mag tot 1.200 kg trekken, tegen maximaal 1.000 kg voor andere ID4-uitvoeringen.

De Volkswagen ID4 Pro 4Motion komt ook naar Nederland, maar de importeur kan nog niet vertellen wanneer dat precies zal gebeuren. Ook weten we nog niet precies wat de auto zal gaan kosten, al is wel duidelijk dat de vanafprijs ergens tussen die van de achterwielaangedreven Pro (€49.990) en de GTX (€57.290) in zal zitten.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID4

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.