Volkswagen GTI Clubsport S gepresenteerd

Snelste voorwielaandrijver op de Nordschleife

Volkswagen Golf GTI Clubsport S
Volkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport SVolkswagen Golf GTI Clubsport S
Volkswagen riep over de Golf GTI Clubsport al dat het de extreemste Golf GTI ooit was. Dat er altijd een schep bovenop kan, bewijst deze Golf GTI Clubsport S!

Eind april kregen we van onze spionagefotograaf foto's toegezonden waarop we een speciale variant van de Golf GTI Clubsport zagen rijden. Enkele dagen later kwam Volkswagen met het bericht naar buiten dat we tijdens het GTI Treffen aan de Wörthersee kennis konden gaan maken met deze aangepakte Clubsport, een model dat Golf GTI Clubsport S werd genoemd. Vandaag is de Clubsport met -S toevoeging officieel gepresenteerd.

Volkswagen lanceert de GTI Clubsport S met de nodige bombarie. Het merk heeft zijn nieuwste aanwinst namelijk direct over de Nordschleife gejaagd. Het resultaat daarvan is een nieuw ronderecord voor een voorwielaandrijver. In 7:49;21 wist de Clubsport S een ronde op het ruim 20 kilometer lange circuit te voltooien.

Een 2.0-liter TSI die dankzij een aangepast motormanagementsysteem en een andere brandstofpomp én een gewijzigd uitlaatsysteem goed is voor 310 pk en 380 Nm koppel draagt bij aan die rondetijd. De opper-GTI is alleen met handgeschakelde zesbak te krijgen.

De Clubsport S is een diredeurs Clubsport zonder achterbank maar met rolkooi. Hij heeft net als de reeds bekende versie een stevige bodykit en staat op 19-inch lichtmetalen wielen waar omheen Michelin Sport Cup 2 banden zijn gevouwen. Bi-xenon verlichting is aanwezig. De achterruiten zijn getint en het model is in drie kleuren leverbaar: Deep Black Pearl Effect, Pure White en Tornado Red.

Volkswagen monteert lichtgewicht stoelen in de Clubsport S en ging voor gewichtsreductie. De middenarmsteun is verwijderd, de S-versie heeft minder geluidsisolatie en Volkswagen maakt gebruik van een kleinere accu en aluminium delen voor de ophanging. Daarmee is de S zo'n 30 kilo lichter dan de reguliere GTI Clubsport, het totaalgewicht komt uit op 1.280 kilo.

Wie er eentje wil, moet er snel bij zijn. Volkswagen zal slechts 400 stuks produceren, waarvan er 100 bestemd zijn voor de thuismarkt.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (167) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum