Volkswagen Golf VII geeft eerste details prijs

Volkswagen Golf VII (illustratie Poblete)
Het aftellen voor de onthulling van de Golf VII is begonnen. Voor het zover is, kunnen we al flink wat details van de auto prijsgeven.

Dat kan dankzij een gedetailleerd artikel op de site van Autocar. Volgens de Engelsen wordt de nieuwe Golf 4.255 millimeter lang, 1.799 millimeter breed en 1.452 millimeter hoog. Dat is respectievelijk 56 mm langer, 13 mm breder en tegelijkertijd 28 mm lager dan de zesde generatie. De wielbasis groeit met 59 mm, wat goed nieuws is voor de binnenruimte. De bagageruimte neemt in inhoud toe van 350 naar 380 liter.

Ondanks dat de Golf dus groeit, neemt het gewicht met maximaal 100 kilogram af ten opzichte van de vorige generatie. Dat komt door toepassing van onder meer lichter staal met een hogere stijfheid, andere stoelen, lichtere motoren en aluminium componenten voor bijvoorbeeld de wielophanging. Het basismodel zou zodoende een gewicht van 1.150 kilogram hebben.

'GTI-voorproefje in Parijs'
Volkswagen heeft volgens Autocar op alle versies het XDS-differentieel (bekend van de Golf VI GTI) beschikbaar, evenals adaptive cruise control, lane assist, City Emergency Braking en verkeersbordherkenning. Vermoeidheidsdetectie, dat reageert op 'slordig' stuurgedrag, is standaard op alle versies. Ook introduceert VW een nieuwe generatie audio/navigatiesystemen, active steering met variabele overbrenging en diverse onderstelmodi, waarbij het zou gaan om 'Eco', 'Sport', 'Normal', 'Individual' en 'Comfort'.

Qua motoriseringen kunnen we in ieder geval de 1.4 TSI met cilinderuitschakeling verwelkomen. Het blok heeft een vermogen van 140 pk en een geschatte CO2-uitstoot van 112 g/km, aldus Autocar. Bij de diesels is er weer een 1.6 TDI met 105 pk en een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Op de Autosalon van Parijs, waar de Golf VII debuteert, zou ook meteen al een preview van de nieuwe Golf GTI te zien zijn. Die auto krijgt een vermogen van minimaal 220 pk. Door een lager gewicht en aangescherpte besturing wil Volkswagen de GTI voortaan iets meer als een 'hardcore' hot hatch op de markt zetten. De gewone Golf verschijnt rond de jaarwisseling bij de dealers, de GTI volgt iets later.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (158) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.