Volkswagen Golf ontdoet zich verder van camouflage

Neusje van de zalm

Volkswagen Golf spyshots

De spanningen in autoland, en dus ook op deze site, lopen steeds hoger op, want de onthulling van de achtste generatie van de Volkswagen Golf nadert. Naar verluidt gaat dit net na de zomer gebeuren. In zijn vrijwel naakte hoedanigheid loopt de nieuwe Golf nu één van zijn laatste opwarmrondes. Daar liep de populaire middenklasser onze spionageboer tegen het lijf.

Op de actuele foto's krijgen we vooral meer te zien van de voorkant van de achtste generatie van de VW Golf. Eerder pakte Volkswagen deze nog voor een groot deel vakkundig in, maar voor zijn recentste testrit deed Wolfburg minder moeite. Ons eerdere vermoeden lijkt te worden bevestigd. Het geheel loopt voortaan vanaf de motorkap ronder af naar beneden. De neus krijgt verder een meer 'uitstekend' logo opgeschroefd. Daarop lijken de VW-letters smaller uit te pakken dan voorheen. Aan weerszijde van de nieuwe grille, die wordt afgewerkt met twee verchroomde sierstrips, treffen we de gewijzigde koplampen. Daar lijkt nog wat camouflage op te zijn geplakt, maar de grote vorm weet die niet te verhullen. De voorbumper krijgt ook een andere sierstrip aangemeten. Deze loopt over de gehele breedte en omvouwt zich uiteindelijk om de mistlampen.

Aan de achterkant is Volkswagen nog wel druk in de weer geweest met tape en plastic, want de achterlichten worden nog vrij onherkenbaar naar buiten gestuurd. Het zij-aanzicht bevestigt wederom dat de verse Golf flink gaat groeien in vergelijking met de huidige generatie.

Tijdens een grote persconferentie werd vorige maand meer duidelijk over de komst van de Golf VIII. We zouden tot ná de onthulling van de I.D. moeten wachten. Die elektrische Volkswagen laat zijn gezicht halverwege september tijdens de IAA in Frankfurt zien. Dat was verrassend nieuws, want tijdens een bijeenkomst begin vorig jaar werd aangegeven dat het nog 75 weken zou duren voordat de nieuwe Golf van de productieband ging rollen. Dat impliceerde een start van de serieproductie in juli. Maar dat lijkt definitief met enkele maanden te zijn uitgesteld. De onthulling volgt nu "enkele weken na die van de I.D."

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (127) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.