Vier Euro NCAP-sterren voor Peugeot 308 en Opel Astra

Maximale score voor Kia EV6, Mercedes C-klasse, Volvo C40 Recharge en VW Multivan

Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40
Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40Euro NCAP 308, Astra, C-klasse, Multivan, EV6, C40

Veiligheidsinstituut Euro NCAP heeft zes nieuwe modellen aan bonken gereden. Dat deed de Europese tak van Global NCAP uiteraard in het kader van veiligheidsproeven. Vier van de zes gesteste modellen keerden met de maximaal haalbare score van vijf sterren huiswaarts. Twee nieuwkomers moesten genoegen nemen met vier sterren.

Euro NCAP heeft de veiligheidsvoorzieningen en de botsbestendigheid van de Kia EV6, Mercedes-Benz C-klasse, Volvo C40 Recharge en van de Volkswagen Multivan beoordeeld met de maximale score van vijf sterren. De nieuwe Peugeot 308 en Opel Astra behoorden niet tot deze gelukkige club, de twee nieuwe compacte middenklassers van Stellantis sleepten allebei vier sterren binnen.

De Peugeot 308 en Opel Astra werden door NCAP bekritiseerd om de 'marginale bescherming' van de borstkas van middelgrote en kleine bestuurders tijdens aanrijdingen van opzij en van voren. Het ontbreken van een airbag tussen de voorstoelen was ook een van de redenen waarom het Stellantis-duo niet met de maximale score huiswaarts keerde.

PRIVATE LEASE Opel Astra

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum