Ook Toyota introduceert nieuw logo

Nieuwe typografie én nieuw beeldmerk

Toyota-logo 2020

Autoland ziet er anno 2020 compleet anders uit dan pak 'm beet twintig jaar geleden. Dat beweegt automerken er steeds vaker toe het merklogo te herzien. Vandaag is het Toyota dat zijn vernieuwde huisstijl presenteert.

Toyota omschrijft zichzelf als een bedrijf dat de transformatie doormaakt van autoproducent naar mobiliteitsbedrijf. Bij die nieuwe merkidentiteit hoort volgens het bedrijf een nieuw merklogo. Aan een volledig nieuw logo hoef je gelukkig niet niet te wennen. Toyota kiest er namelijk voor het huidige beeldmerk strakker te trekken. Het nieuwe Toyota-logo heeft een eenvoudiger en meer 2D-achtig design dan het huidige exemplaar. Daarbij is de uitgeschreven merknaam, voorheen onder het logo zichtbaar, naar de prullenbak verwezen.

Toyota's nieuwe logo zal niet direct een plekje krijgen op de modellen van het merk. Het bedrijf zegt het nieuwe logo vanaf heden toe te passen in al zijn communicatiemiddelen. Ook hoeven merkdealers niet snel te rekenen op een heftige verbouwing, de komende jaren blijft de huidige merkidentiteit volgens het bedrijf daar gehandhaafd.

Toyota is niet de enige fabrikant die voor een strakkere, meer 2D-versie van zijn logo kiest. Eerder waren het Volkswagen, BMW, Opelen Nissan die een strakgetrokken versie van hun logo presenteerden.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.