Dit is het nieuwe logo van Nissan

Nieuw tijdperk

Nissan logo

Nissan heeft de onthulling van de volledig elektrische Ariya aangegrepen om ook gelijk zijn nieuwe logo te tonen. Het moet een 'nieuw tijdperk' inluiden.

De eerder vandaag onthulde Nissan Ariya luidt zowel op technisch als op designgebied een nieuwe fase in voor Nissan. Hoewel herkenbaar als een Nissan is de cross-over toch weer een stukje futuristischer vormgegeven dan we kennen van het merk. Daarbij is een actieradius tot 500 kilometer (WLTP) een aardige sprong vooruit en ook de aanwezigheid van een CSS-aansluiting voor het snelladen is nieuw. Al met al een mooi moment om ook direct het logo van het merk op te frissen, moeten ze in Japan hebben gedacht.

Nissan logo

Nissan

Welnu, het betreft een subtiele wijziging. Net als recent bij Volkswagen, BMW en Opel het geval was, wordt het logo wat meer tweedimensionaal. Het oogt net even wat strakker en 'digitaler', zo je wilt. Het bekende rondje bestaat voortaan uit twee bogen die optisch van elkaar gescheiden zijn door een open ruimte, met daarin de merknaam. Geen volledig aaneengesloten logo dus meer, zoals voorheen het geval was. Uiteraard zit het op de auto, zoals op de Ariya te zien is, nog wel aan elkaar verbonden, al moet het optisch dus wat meer uit losse delen lijken te bestaan.

Dit logo wordt volgens Nissan per direct uitgerold over alle platformen en komt dus op den duur ook op nieuwe Nissans en op gebouwen (foto 3) te staan. Overigens zullen volledig elektrische Nissans een variant van het logo krijgen waarbij twintig ledlampjes het gehele logo verlichten. Alles om het er allemaal weer wat gelikter uit te laten zien. Dit past Nissan al toe op de onlangs gepresenteerde Ariya.

PRIVATE LEASE Nissan Ariya

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.