Nieuwe Opel Corsa belicht

Nieuwe generatie blijft onder de 1.000 kilo

Opel Corsa blik to the future illustratie

Opel trekt nog dit jaar het doek van de volledig nieuwe Corsa, een auto waar het merk nu wat brokjes informatie van vrijgeeft.

De Corsa die momenteel in de showrooms van Opel staat, is daar sinds 2014 te vinden. Stiekem is de B-segmenter nog een stuk ouder, daar de vijf jaar geleden gepresenteerde auto in feite een ingrijpend gemoderniseerde variant is van de in 2006 gelanceerde Corsa D. Een volledig nieuwe Corsa is dus meer dan welkom en gelukkig werkt Opel daar samen met zijn moederbedrijf Groupe PSA al even aan. De nieuwe Corsa komt op het CMP-platform te staan, een basis die PSA samen met zijn Chinese partner Dongfeng heeft ontwikkeld. Dat platform zit ook onder broertje Peugeot 208 en DS 3 Crossback en gaat ook een nieuwe Peugeot 2008 van een basis voorzien. Opel laat nu weten wat de platformwissel voor gevolgen heeft voor de Corsa.

Zoals verwacht slankt de Corsa fors af ten opzichte van het actuele model. Omdat de huidige Corsa E niet bepaald een lichte jongen is, loopt de gewichtsreductie op tot 108 kilo en daarmee is de nieuwe Corsa tien procent lichter dan nu. Het totaalgewicht komt daarmee op 980 kilo. De nieuwe motoren zorgen alleen al voor een gewichtsreductie van 15 kilo terwijl de carrosserie 40 kilo lichter is dan voorheen. Lichter zitmeubilair zorgt ook nog eens voor een gewichtsreductie van 10 kilo terwijl een aluminium motorkap het gewicht verder met 2,4 kilo verlaagt.

Het model komt niet meer als driedeurs op de markt en meet 4,06 meter in de lengte, daarmee is 'ie nagenoeg net zo lang als het huidige type. Opel geeft aan de nieuwe Corsa nog voor het eind van het jaar te presenteren. De orderboeken openen deze zomer. Rüsselsheim levert de nieuwe Corsa niet alleen met benzine- en  dieselmotoren, er komt ook een EV-uitvoering in het leveringsprogramma.

*Afgebeeld: een digitale vooruitblik op de nieuwe Corsa.

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.