Nieuwe Opel Astra in beeld

Direct als plug-in

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra

Opel heeft de eerste afbeeldingen vrijgegeven van de nieuwe Astra. Uitzonderlijk veel wijzer worden we daarvan niet, al geeft het wel aan dat de onthulling niet lang meer op zich laat wachten.

De Astra is een van het handjevol Opels dat nog op een basis van voormalig moederbedrijf General Motors staat. De huidige in 2015 gepresenteerde Astra (K) wordt dit jaar opgevolgd door een geheel nieuw model, dat op een platform van Stellantis komt te staan. Opel geeft alvast enkele detailfoto's van de nieuwe Astra prijs.

Opel Astra

Opel Astra

De Opel Astra maakt bij zijn generatiewissel een behoorlijke gedaantewisseling door. Hij krijgt net als de Mokka en Crossland het Opel Vizor aangemeten. Dat betekent dat ook de Astra een snuit krijgt waarbij de relatief platte koplampen optisch zijn samengesmolten met een zwart dicht paneel ertussen. De kijkers zelf zijn IntelliLux-exemplaren en zijn dus uitgerust met matrix-ledtechniek. Standaard zijn ze waarschijnlijk niet van de partij. Op de achterklep staat - geheel volgens de heersende mode- de modelnaam uitgeschreven. Ook brengt Opel nadrukkelijk in beeld dat de Astra in ieder geval leverbaar is met een dak in contrasterende kleur.

Opel Astra

Opel Astra

Ook het interieur is volledig op de schop gegaan. Opel laat al iets van het Pure Panel zien, het zwarte paneel waarin zowel het instrumentarium als het scherm van het infotainmentsysteem is ondergebracht. In het geval van de Astra is het paneel in het midden geknikt zodat ook het infotainmentscherm op de bestuurder is gericht. Onder dat display zit een reeks fysieke knoppen voor de klimaatregeling en de achterruitverwarming.

Opel Astra

Opel Astra

Onder de koets van de nieuwe Opel Astra gaat de gemoderniseerde versie van het door Groupe PSA ontwikkelde en nu dus door Stellantis gebruikte EMP2-platform dat ook onder de nieuwe Peugeot 308 en DS 4 zit. We mikken derhalve niet alleen op de komst van 110 pk en 130 pk sterke 1.2 driecilinder benzinemotoren, maar ook op de komst van minimaal één plug-in hybride aandrijflijn. De nieuwe 308 wordt namelijk leverbaar als Hybrid 225 en als Hybrid 180. In die eerste wordt een 180 pk 1.6 benzinemotor gecombineerd met een 110 pk elektromotor en een 12,4 kWh accu. De Hybrid 180 heeft een 150 pk 1.6 en een elektromotor van 110 pk en dezelfde 12,4 kWh accu. De Peugeot 308 komt er zo'n 60 kilometer ver mee op elektrokracht; de Opel Astra zal een vergelijkbare reikwijdte moeten kunnen halen.

De nieuwe Opel Astra rolt straks in het Duitse Rüsselsheim van de band. Hij komt net als het huidige model niet alleen als hatchback, maar ook als SportsTourer op de markt.

PRIVATE LEASE Opel Astra

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.