| Uitvoering | Astra 1.2 Turbo Hybrid 145pk GS |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 5 km |
Nieuwe Astra ST 1,2 Hybrid
Na 14 jaar met mijn Astra 17 CDTI met volledige tevredenheid gereden te hebben, nu het vernieuwde model gekocht.Het is een ST in GS uitvoering met de 1.2 hybride motor.Ben juist terug van een korte vakantie in Frankrijk en heb iets over de 800 km gereden.Terug een benzine met hybride nu in plaats van mijn vorige een diesel.Wat een stille auto is dit en zeer aangenaam om rijden.Ook de automatische versnelling is een plezier.Bij korte ritten is het meestal elektrisch en dat drukt het verbruik naar beneden.Moet het infotaiment scherm nog wat leren,maar tot heden verloopt alles vlot. Wat betreft het vermogen van de 1.2 heb ik niet te klagen.Optrekken gaat zeer vlot en inhalen op snelweg gaat met alle gemak.Wat soms vervelend is zijn de piepjes wanneer men de toegestane snelheid ook maar eff met 2 km oversschrijd.Interieurruimte en koffer is meer dan voldoende.Ook de zitting is prima en kan voldoende versteld worden.Het front vind ik zeer mooi met het verlicht OPEL embleem en ook de kleur 'graffick grey' staat hem prima.Over de betrouwbaarheid en eventuele kosten kan ik nog niets zeggen,maar voortgaan over mijn vorige Astra kan ik niets anders dan daar zeer tevreden over te zijn.Voor meer kom ik later terrug.