Opel Astra Sports Tourer 1.2 Turbo 110pk Business Edition (2020)

Gebruikersreview

Opel Astra Sports Tourer 1.2 Turbo 110pk Business Edition (2020)

UitvoeringAstra Sports Tourer 1.2 Turbo 110pk Business Edition
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2026

Fijne auto, maar niet perfect

Laten we beginnen waar het voor mij ook begon. Ik was klaar met mijn oude auto en was verliefd op de Astra K station. Ruim, relatief zuinig, de juiste opties die ik graag wilde.
De auto biedt prima rijcomfort, al heeft het af en toe zijn dingetjes en datjes. Check bij aanschaf altijd of er motorproblemen bekend zijn, ik had namelijk de pech dat na aanschaf de foutcode P0299 voorkwam met optrekken in de 6e versnelling op 100km/h, en de turbo niet meer meedeed. De garage heeft onder garantie een drukregel klep vervangen, maar dit bleek niet het probleem te zijn omdat de code nog geen 2 weken later terug was. Nadat de foutcode gewist was was er weer turbodruk. Dit blijkt dan ook een probleem te zijn die gemakkelijk verholpen kan worden: in z'n 5e versnelling optrekken als je onder de 115km/h rijdt! Een simpele oplossing voor een probleem waar de garage geen raad mee wist. Voor alsnog blijf ik verliefd op de auto. Hij is relatief zuinig met 16.67km/L (6L/100km), en dit is als ik veel kortere stukken rijd. Op lange stukken haalt hij zelfs 18.18km/L(5.5/100), of nog beter! Ook heeft hij een fijne wegligging. Er is ruimte zat in de auto. Voor bestuurder, passagier en in kofferbakruimte. Toch mis ik wat opbergruimte, en opbergnetten aan de stoelen. Dit mag de pret niet drukken, want voor 110pk is de auto echt pittig, met dank aan de turbo.
De Astra is relatief betrouwbaar, de meeste problemen komen dan ook door bestuurdersfouten of slecht onderhoud. Wees niet terughoudend om bij de eigen garage een aankoop-keuring te doen. Er kunnen altijd problemen zijn die je snel mist, of die alleen staan geschreven in de computer van de auto. Laat de P0299 foutcode van mij een voorbeeld zijn. Ook lees je online dat er met andere motortypen en versnellingsbakken vaak veel problemen zijn, dus pluis altijd even goed het internet af voordat je je aankoop doet. Een goede Astra zal ik altijd aanraden. Een Astra die bekend is met problemen, altijd laten staan. Overall geef ik de Astra een 8/10. Niet perfect, wel heel goed.

PRIVATE LEASE Opel Astra

PRIVATE LEASE Opel Astra