Nieuwe mild-hybride diesels voor BMW X5 en X6

Welkom xDrive40d

BMW X5

Meer motorennieuws van BMW. Het merk breidt het internationale leveringsgamma van de X5 en X6 uit met een tweede mild-hybride diesel. We heten welkom: de BMW X5 en X6 als xDrive40d.

Eerder dit jaar ondergingen de BMW X5 en X6 een voor BMW-begrippen ingrijpende facelift. BMW pakte de twee SUV's vanbinnen en vanbuiten aan en zijn vanaf nu altijd geëlektrificeerd. Er kwam een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn en elke verbrandingsmotor heeft nu 48v mild-hybride ondersteuning. De vernieuwde X5 en X6 waren al gepresenteerd als xDrive40i, M60i, als plug-in hybride xDrive50e én als xDrive30d. Daar komt nu een tweede mild-hybride diesel bij: de xDrive40d.

De BMW's X5 en X6 xDrive40d hebben net als de xDrive30d een 3.0 onder de kap, al levert die krachtbron met 352 pk en 720 Nm meer vermogen. In de xDrive30d heb je immers de beschikking over 286 pk en 650 Nm. Geholpen door de achttraps Steptronic Spot-automaat stampen de X5 en X6 xDrive40d in slechts 5,5 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h.  Het gemiddeld verbruik bedraagt 7,3-8,2 l/100 km. Prijzen zijn er nog niet.

Meer BMW

De komst van de nieuwe dieselmotor naar het gamma van de X5 en X6 maakt deel uit van wat BMW zijn 'zomerupdate' noemt. Zo krijgt meer modellen BMW Operating System 8.5, waaronder de 7-serie, iX, i4, X5, X6, X7 en XM. BMW's digitale Intelligent Personal Assistant kan voortaan meer voor je regelen, waaronder het verstellen van je stoel. Ook kan het je nu niet eerder gebruikte functies uitleggen. Verder zijn de BMW X1 (en iX1) en 2-serie Active Tourer per direct leverbaar met nieuwe bekleding. Daarnaast zijn de X1 en iX1 voortaan met het M Sport Pro-pakket te krijgen en de 3-serie sedan, 2-serie Coupé en M2 in nieuwe kleuren leverbaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (23)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens