Mercedes-Benz teast nog éénmaal de S-klasse

Voor het eerst met de nieuwe sleutel!

Mercedes-Benz S-klasse teaser
Mercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasse schetsMercedes-Benz S-klasse interieur schermenMercedes-Benz S-klasse interieur schermenMercedes-Benz S-klasse interieur schermenMercedes-Benz S-klasse interieur schermenMercedes-Benz S-klasse interieur schermenMercedes-Benz S-klasse airbagMercedes-Benz S-klasse spionageMercedes-Benz S-klasse spionageMercedes-Benz S-klasse spionageMercedes-Benz S-klasse spionageMercedes-Benz S-klasse spionage

Het langverwachte nieuwe vlaggenschip van Mercedes-Benz wordt morgen eindelijk aan het publiek gepresenteerd. Inmiddels weten we al aardig wat van de jongste S-klasse, maar in een laatste teaser van het merk zijn toch nog wat nieuwigheden te bespeuren.

Over de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse is al veel gezegd en geschreven. Dankzij de vele spionagefoto’s kan een redelijk idee worden gevormd van hoe het exterieur van de auto eruit gaat zien. Het ontwerp van het interieur is inmiddels niet meer echt een verrassing, want daar is al voldoende fotomateriaal van rondgegaan. Mercedes gaat mee met de tijd en legt de focus veel meer dan voorheen op digitalisering. Een scherm van Tesla-achtige proporties, waarop de tweede generatie van de MBUX-interface draait, vult de middenconsole. Verder valt er vooral veel leer en hout te bespeuren, uiteraard een absolute must in het topmodel van Das Haus.

Morgen komen tijdens de officiële onthulling alle noviteiten van de nieuwe S-klasse aan bod. Voordat het zover is, maakt het merk met de ster het publiek in een laatste teaser nog even lekker. Op de achtergrond klinkt een onheilspellend deuntje, waarna meteen een geheel nieuw element in beeld springt: de sleutel! Die lijkt qua vormgeving op de rechthoekige, ietwat gebogen sleutel die we al kennen uit de meest recente Mercedessen. Bij de S-klasse is hij aan de onderkant afgerond en wordt hij steeds platter. Vervolgens wordt in het filmpje de de nieuwe led-verlichting onder het vergrootglas gelegd, waarvan met name de achterlichten bijzonder kunstzinnig ogen. Tot slot volgen er nog wat shots uit het interieur. Uiteraard zien we een stukje van de grote displays, maar ook de dynamische sfeerverlichting en de verstelbare stoelen achterin komen in actie. Het korte filmpje sluit af met het front van de S, waar een snelle lichtflits overheen gaat. Traditiegetrouw valt daar gelukkig een ster op de neus te ontwaren. In een andere Tweet doemt de zijkant van de nieuwe S-klasse op uit een verder grimmig zwarte achtergrond.

Mercedes-Benz S-klasse

Mercedes-Benz heeft met de nieuwe Sonderklasse een reputatie van vooruitstrevendheid in stand te houden. Reken in ieder geval op een groot aantal interessante nieuwe technieken, opvallende gadgets en nieuwe veiligheidssystemen. Morgen wordt de S-klasse officieel gepresenteerd, alle ins en outs lees je dan op AutoWeek.nl!

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum