Mercedes-Benz S 320 Lang (1999)

Mercedes-Benz S 320 Lang (1999)

UitvoeringS 320 Lang
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2023

Mercedes S-Classe 320L

In het bezit vanaf 09/01/‘23

Verzekering All-Risk bij Univé met 11 schadevrije jaren 80% no-claim
Premie per maand € 48,36

Bij de aanschaf van deze nog schitterende Mercedes S-Classe S-320L van bouwj. 12/07/‘99 werd door de dealer eerlijk vermeld dat er op bekende plekjes bij deze wat roestplekjes aanwezig zijn. Roestplekjes gezien. Opzich valt mij dit echt voor 100% wel mee.

Thuis aangekomen met deze mooie Mercedes merkte ik wel op dat de motor wat onregelmatig liep. Ben daarop op 20/01/‘23 bij mijn fantastische Bosch Car Service garage geweest, waar overigens al mijn vorige auto’s in onderhoud zijn geweest.

Vervangen: 12 bougies. Oliefilter. Shell Helix Ultra +. Diagnose/ uitlezen/ resetten. Milieuheffing. Blokbobine. 3D uitlijnen. Incl. Arbeid en 21% btw. € 868,19. Storing is verholpen.

Voor de leeftijd van deze zware Mercedes van ruim 23,5 jaren, massa rijklaar 1.770kg is de wegenbelasting € 263, - Euro per kwartaal. Ik moest in het begin wel in eerste instantie even slikken, maar goed, wat wil je voor zo’n klasse Mercedes. Vol lederen bekleding stoelen volledig elektrisch instelbaar. Automatisch dimmende binnen en buitenspiegels. Buitenspiegels elektrisch inklap en- verstelbaar. Cruise control en begrenzer. Electrisch verstelbaar stuur. Luchtvering instelbaar op comfort en sportief. In hoogte verstelbaar, makkelijk als je over een te hoge drempel heen wilt of net even over de rand van een vrije tram/ busbaan wilt rijden.

Ooit had ik de stille wens als ik deze Mercedes kan kopen en binnen een vooraf gestelde budget bereikbaar is, en ik ben aan vervanging toe, dan koop ik deze auto. Mijn vrouw wist min of meer van niets toen ik deze auto ging kopen en ophalen. Thuisgekomen, vertelde ik het haar. In het begin was ze wel ietwat teleurgesteld dat ik zo’n auto had gekocht. Eenmaal toen zij in de auto zat, sprak ze een paar dagen later op haar werk over deze Mercedes. Er zijn nog 2 collega’s van haar die in een Mercedes rijden. Maar niet in dit model. Mijn vrouw begrijpt nu inmiddels ook waarom.

De recensie van AutoWeek heb ik dan ook maar met 100% volle tevredenheid bewaard. Wat een klasse auto. Ik ben zeer tevreden met deze Mercedes, wat een comfort ongelooflijk. Wat een wegligging. Ik denk dat ik 1 van de weinigen ben, die de originele groene kenteken papieren met overschrijvingsbewijs nog heb, en kenteken card. Jippie aj jee.

Ik had mijn zelf beloofd dat wat dan ook, ook al zou de STER afbreken er weer een nieuwe op zou komen. En wel, zo geschiede. Op 24/02/‘23 bij Kökcü Mercedes Benz Dealer geweest, Amsterdam Westpoort, wat een fantastische dealer zeg, vriendelijk ontvangst, een goed gesprek, en STER vervangen en dat voor maar € 68,26 incl. btw.

Dit is mijn verhaal zover. Ik ga nu eerst maar eens heerlijk lekker genieten van mijn Mercedes S-Classe S-320L
Later zal ik u verder berichten.

Hr. R. de Vries
A’dam

4,5

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens