Mercedes-Benz S 450 Prestige Plus (2008)
Uitvoering | S 450 Prestige Plus |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
W221 S450: De Diplomaat
Niet gedacht zo snel alweer afscheid te nemen van mijn vorige V8, de E500. Wat een heerlijke auto was dat, een echte Mercedes-Benz. Hij liet eigenlijk niets meer te wensen over behalve 1 ontbrekende optie waar ik toch meer naar verlangde dan ik aanvankelijk dacht: een open dak. Dus een beetje latent rondgekeken: weer een E500 zoeken maar nu met open dak? Denk niet dat ik snel zo'n goeie tegen kom als degene die ik had. Een 212 dan? Mooie auto maar voor het geld wat ik wil uitgeven weinig moois te vinden met de gewenste opties en kilometerstand. Enfin, latent maar eens gaan zoeken op het internet.
Tot ik een Tanzaniet blauwe w221 S450 zag staan met een redelijke km stand en van de eerste (Belgische) eigenaar. Een heerlijke statige 'diplomaten' kleurstelling in donkerblauw met beige interieur en daardoor in zijn voorkomen. Daarnaast ook nog eens de gewenste opties: schuif/kanteldak, distronic plus, nachtzicht assistent, dode hoek monitoring en verwarmde/gekoelde stoelen. Helaas geen standkachel, multi-contourstoelen en elektrische kofferklep wat de E500 had maar het overall pakket was te mooi om te laten staan. Hij staat nu op 17 inch velgen met winterbanden en voor de zomer is er een originele 18 inch set aanwezig.
Wat een genot, ik dacht dat de E comfortabel was maar dit is weer een niveau hoger. Superstil en beresterk. De S rijd opvallend lichtvoetig en de besturing is voldoende communicatief voor waar hij voor bedoeld is: op een beschaaft tempo het overige verkeer voorbij glijden. De dubbele beglazing en de soepele luchtvering maken de ervaring compleet. De eerste grote rit naar Zwitserland was een genot, het verbruik liet rondom de 1 op 10 zien.
Bij aflevering waren er enkele storingen die reeds door MBenzNL zijn verholpen, waarvoor dank Steve!
Ik krijg er weer het gevoel van wat ik in m'n ouwe W126 500 SEL had qua comfort. Een echte Mercedes en als er rekening gehouden wordt met de voor deze generatie zwakke punten, is het rijden in een W221 elke euro waard.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Mercedes-Benz S 500 Lang Prestige Plus (2008)

Test: Lexus LS 460 – Mercedes-Benz S 500

Mercedes-Benz S 63 AMG en CL 63 AMG (2006) - Test

Mercedes-Benz S 500 Lang Prestige Plus (2006)

Test: Mercedes-Benz S-klasse (2005)