Mercedes-Benz CLE Coupé gesnapt: twee vliegen in één klap

Terug naar CLK

Spyshots Mercedes-Benz CLE Coupe
Spyshots Mercedes-Benz CLE CoupeSpyshots Mercedes-Benz CLE CoupeSpyshots Mercedes-Benz CLE CoupeSpyshots Mercedes-Benz CLE CoupeSpyshots Mercedes-Benz CLE CoupeSpyshots Mercedes-Benz CLE CoupeSpyshots Mercedes-Benz CLE Coupe

Mercedes-Benz is druk in de weer om zijn heftig uitgebreide portfolio in te krimpen. De Cabriolet- en Coupé-versies van zowel de C- als E-klasse worden vervangen door één model: de CLE. Die nieuwe Mercedes-Benz CLE dook eerder al als Cabriolet op en vandaag kunnen we je de CLE Coupé voor het eerst laten zien.

Mercedes-Benz zet omstreeks 2025 een streep door de A- en B-klasse om zich te richten op de hogere segmenten, maar ook hoger in de Mercedes-hiërarchie sneuvelen er modellen. Zo kwam Mercedes-Benz in de vorm van de nieuwe SL niet alleen met een opvolger van de oude SL, maar in zekere zin ook met een opvolger van zowel de S-klasse Cabriolet als de AMG GT Roadster. Momenteel levert Mercedes-Benz nog Coupé- en Cabriolet-versies van zowel de C- als E-klasse. Die van de C-klasse zijn daarbij ook nog eens gebaseerd op de vorige generatie van de auto waarmee hij zijn naam deelt. De E-klasse krijgt spoedig een opvolger. Mercedes-Benz voelt er weinig voor om beide modelreeksen weer een sportief gelijnde tweedeurs en een open uitvoering daarvan te geven en vervangt alle vier de carrosserievarianten door één model: de CLE. Op deze foto's is de CLE Coupé voor het eerst te zien. De CLE Cabriolet dook eerder al op.

Spyshots Mercedes-Benz CLE Coupe

Mercedes-Benz CLE

De CLE Coupé wordt precies wat je ervan verwacht: een coupé met een vergelijkbare lijn als de C- en E-klasse Coupé. De CLE hangt nog fanatiek in de camouflageplakkers, maar het lijkt er niet op dat Mercedes-Benz het extra spijltje in de achterste zijruit dat de uitgaande en vorige E-klasse Coupé typeren overhevelt naar de CLE Coupé. Verder zien we dat de CLE vrij geknepen koplampen krijgt en dat de motorkap op geruime afstand van die lichtunits eindigt. De achterlichten doen ons enigszins denken aan de exemplaren die Mercedes-Benz achterop de CLA monteert.

De laatste CLK Coupé en Cabriolet voordat de C- en E-klasse elk een eigen Coupé en Cabriolet kregen.

Onder de CLE Coupé zit net als bij de Cabriolet-versie het MRA II-platform waar onder meer ook de C-klasse en de straks nieuwe generatie E-klasse gebruik van maken. Met het samenvoegen van de Coupé en Cabriolet van de C-klasse en E-klasse gaat Mercedes-Benz weer terug naar de tijd van de CLK waarvan de tweede generatie tot 2010 werd geleverd. De CLK-klasses deelden hun basis met de C-klasse. Opvallend was de wijze waarop de CLK werd opgevolgd. Mercedes-Benz besloot namelijk zowel de C- als E-klasse een eigen Coupé- en Cabriolet-variant te geven. Beide modellen stonden echter op het platform van de toen actuele C-klasse, al maakten de E-klasse Coupé en Cabriolet verder wel meer gebruik van onderdelen van de E-klasse. De modelnaam CLK ligt nog voor het oprapen, al hoopt Mercedes-Benz de CLE met de 'E' in de modelnaam ongetwijfeld hoger in de markt te kunnen positioneren.

Met welke motoren de CLE's op de markt komen, is nog even de vraag. De C-klasse krijgt namelijk enkel nog viercilinders. Ja, ook de AMG-modellen. De E-klasse krijgt in ieder geval nog wel zes- en misschien wel achtcilinders. We gokken dat ook de CLE nog zescilinders krijgt.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.