Nieuwe Mercedes-Benz E-klasse rolt AMG-spieren

E 53 AMG op verkenningstocht

Spyshots Mercedes-AMG E 53
Spyshots Mercedes-AMG E 53 Spyshots Mercedes-AMG E 53 Spyshots Mercedes-AMG E 53 Spyshots Mercedes-AMG E 53 Spyshots Mercedes-AMG E 53 Spyshots Mercedes-AMG E 53 Spyshots Mercedes-AMG E 53

Mercedes-Benz werkt aan een geheel nieuwe E-klasse. Die nieuwe E-klasse krijgt natuurlijk een hele reeks mild-hybride en plug-in hybride aandrijflijnen. Dat elektro-ondersteuning ook prima samen kan gaan met extra rijplezier, heeft het AMG-label al bewezen. Zodoende krijgt ook de nieuwe E-klasse geëlektrificeerde AMG-smaken, waarvan je er op deze nieuwe set spionageplaten eentje ziet.

De AMG-afdeling van Mercedes-Benz heeft met de AMG GT 4-Door 63 S E Performance al bewezen dat het ook oppermachtige plug-in hybrides kan ontwikkelen. Niet veel later kwamen de dames en heren van AMG zelfs met sportieve versies van zowel de elektrische EQE als EQS op de proppen. De EQE krijgt een relatief traditionele E-klasse naast zich, een generatie die gewoon nog met verbrandingsmotoren wordt geleverd. Er zijn van de huidige E-klasse al meerdere mild-hybride smaken en ook wat plug-ins betreft is het actuele model geen onbekende. Van de twee AMG-versies die er momenteel van de E-klasse bestaan, is er een al geëlektrificeerd: de E53. Op deze foto's lijken we de E53-variant van de straks volledig nieuwe generatie E-klasse te zien.

Spyshots Mercedes-AMG E 53

Mercedes-Benz E-klasse

De E-klasse op deze foto's verraadt zijn ware aard onder meer met zijn uitlaatpijpen, schoeisel en heftig ogende remmerij. Waar de 63 AMG vierkante uitlaateindstukken heeft, herken je de 53 AMG aan twee sets met ronde knalpijpen. De huidige generatie E-klasse heeft een 435 pk en 520 Nm sterke 3.0 zes-in-lijn, een machine met 22 pk aan mild-hybride ondersteuning die we ook in de nieuwe E-klasse verwachten, al kun je wel op minimaal een handjevol extra pk's rekenen. Gewoon nog een zescilinder voor de E AMG dus, zo lijkt het. De AMG-versies van de C-klasse krijgen enkel en alleen nog viercilinders.

Op termijn krijgt ook de nieuwe E-klasse natuurlijk nog een heftigere sportieve 63-smaak, maar daar gaan we het nog niet over hebben. De nieuwe E-klasse moet überhaupt nog gepresenteerd worden. Verwacht een model dat zich wat formaat en uiterlijk weer netjes nestelt tussen de recent vernieuwde C- en S-klasse.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum