Kia K3 GT opgefrist

Internationale Ceed-tegenhanger

Kia K3 GT

Kia trok vorige week het doek van de gefacelifte K3, een auto die ook als Forte en Cerato door het leven gaat en die je kunt zien als het internationale equivalent van 'onze' Ceed. Nu profiteert ook de GT, de hatchback dus, van de opfrisronde.

Kia bedient in de VS, thuisland Zuid-Korea en andere markten buiten Europa het compacte middensegment met een auto die respectievelijk als Forte, K3 of Cerato door het leven gaat. De sedanversie daarvan is onlangs gefacelift (foto 4 en 5) en nu volgt de GT. Zoals we bij de sedan al zagen, is Kia drukker geweest aan de tekentafel dan in eerste instantie zichtbaar is. De K3 krijgt namelijk behalve een wat meer geknepen Tigernose-grille ook compleet nieuwe ledkoplampen die voortaan direct aan de grille grenzen. Uiteraard is ook het bumperwerk op de schop gegaan en zijn er rode accenten naast de luchtinlaten gekomen om het sportievere karakter ten opzichte van de sedan wat te benadrukken. De GT heeft namelijk met een 207 pk sterke 1.6 T-GDI, een aangepast onderstel en betere remmerij standaard wat meer in huis.

Bij de GT is natuurlijk vooral de verandering aan de achterkant interessant, aangezien we het nieuwe neusje al van de K3 sedan kennen. Zelfs als we 'm naast de pre-facelift K3 GT zetten, is het speuren naar veranderingen. Het meest in het oog springend zijn de opzetstukken naast de achterruit, die bovenaan aansluiten op de subtiele dakspoiler. Daardoor oogt de K3 GT net even iets sportiever. Ook zijn de achterlichten voortaan standaard voorzien van ledverlichting en prijkt ook op de GT uiteraard het nieuwe Kia-logo, maar het blijft voor de rest bij het bekende.

Overigens verkoopt Kia de K3 ook in China, maar daar zit weer een compleet andere neus op dan de hier getoonde K3.

PRIVATE LEASE Kia

Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 459
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.