Kia presenteert: K3 GT

'ProCeed' voor Zuid-Korea

Kia K3 GT
De Europese markt werd gisteren getrakteerd op de ProCeed, een auto die in het thuisland van Kia niet beschikbaar komt. Als troost krijgen de Zuid-Koreanen deze K3 GT.

De Ceed kennen de Zuid-Koreanen niet. In dat segment biedt Kia aldaar immers de K3 aan, een auto die de Noord-Amerikanen als Forte kennen. Van zowel de huidige K3 als de Forte is momenteel alleen een sedanversie beschikbaar, maar daar komt in Zuid-Korea verandering in. Kia voegt namelijk deze opmerkelijke K3 GT toe aan de line-up.

De K3 GT is net als de ProCeed een opmerkelijk geval. Waar de ProCeed een coupé-achtige stationwagen lijkt te zijn, houdt de koets van de K3 GT het midden tussen die van een liftback en een stationwagen. De K3 GT zou sportiever in de markt zijn gezet dan de reguliere K3. De auto heeft een met donkergekleurd chroom afgewerkte grille waarin een GT-logo is geplaatst. Daarbij staat de auto op 18-inch lichtmetaal en vinden we onderaan de achterzijde zelfs een diffuser. Onder de kap ligt een 207 pk sterke 1.6 T-GDI, die gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. De K3 is van nature sterk gerelateerd aan de Ceed, maar volledig identiek zijn de auto's niet.

PRIVATE LEASE Kia

Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 459
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.