Chinese Kia K3 is net even anders

Scherper gesneden

Kia K3 China (Forte)
Kia K3 China (Forte)Kia K3 China (Forte)Kia K3 China (Forte)Kia K3 China (Forte)Kia K3 China (Forte)Kia Forte Sedan 2018Kia Forte en Forte 5

Kia heeft de Chinese versie van de K3 gepresenteerd, een auto die in de Verenigde Staten als Forte door het leven gaat. Nieuws voor de liefhebber: de Chinese K3 krijgt een andere snuit.

Begin vorig jaar presenteerde Kia in de Verenigde Staten een nieuwe Forte Sedan, een model dat in grote delen van de wereld als K3 of zelfs Cerato door het leven gaat. In China gebruikt Kia de internationale K3-aanduiding, maar de auto is niet identiek aan het Noord-Amerikaanse exemplaar (foto 7 en 8). Zo wijkt de neus namelijk behoorlijk af van de Forte/K3 die we al kennen.

De Chinese K3 lijkt het boze tweelingbroertje van de versie te zijn die in de VS is gepresenteerd. De sedan krijgt nieuwe koplampen met een duidelijk scherpere vorm dan die van de reeds bekende K3. De motorkap is anders van vorm en het bumperwerk rondom is tevens met meer rechte lijnen vormgegeven dan bij de internationale K3. Met zijn aangepaste bumpers is de Chinese versie iets langer dan het origineel, al bedraagt het verschil in lengte slechts twee centimeter en is deze Chinese versie 4,66 meter lang.

In China kan men de K3 straks bestellen met een 115 pk sterke atmosferische 1.5 en met een 130 pk sterke geblazen 1.4. In een later stadium voegt Kia een plug-in hybride aan het Chinese leveringsgamma toe. Deze krijgt een atmosferische 1.6 die 105 pk levert, een krachtbron die samenwerkt met een elektrohart. Hierover later meer. In juni staat de door de joint-venture Dongfeng Yueda Kia te fabriceren sedan bij de Chinese dealers.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 275
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 358
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.