Kia Forte aangescherpt

Met een vleugje EV6!

Kia Forte facelift (K3, Cerato)

Kia voert een facelift door op het internationale equivalent van de Europese Ceed. Kia schaaft de Forte namelijk bij, een compacte middenklasser die elders in de wereld weer als K3 of Cerato door het leven gaat.

Kia's Ceed-familie is puur een Europese aangelegenheid. Dat wil niet zeggen dat de Koreanen buiten de Europese grenzen geen C-segmenter voeren. Zo heeft het merk in de Verenigde Staten de Forte op de menukaart staan, die daar inmiddels alleen nog als sedan wordt geleverd. De Forte bewijst dat niet alleen merken van de Volkswagen Group internationaal een lastig te doorgronden modellengamma hebben. Zo heet de sedanversie van de Forte in Australië Cerato - een naam die we ook in Europa kennen - en gaat het model in Zuid-Korea als K3 door het leven. De K3 bestaat ook in China, maar heeft daar weer een compleet eigen snuit. Kia heeft van de Forte ook nog eens een hatchback op het internationale menu staan. Dat type is in de Verenigde Staten niet leverbaar, maar staat in Canada als Forte5 in de showoom. In Zuid-Korea staat hij weer als K3 GT op de prijslijst. Zijn we er nog? Het nieuws van vandaag heeft betrekking op de Forte Sedan zoals die in onder meer de Verenigde Staten wordt verkocht.

Kia Forte Sedan (2018)

De vernieuwde Forte Sedan krijgt een aangescherpte voorkant waaraan meer is veranderd dan je aanvankelijk zou denken. Zo lijken de koplampen en de grille nog sterk op die van het begin 2018 gepresenteerde origineel, maar zijn deze delen compleet nieuw. De vorm van de koplampen is net even anders, hetzelfde geldt voor de nu uit ledsegmentjes opgebouwde led-dagrijverlichting erin. De lichtsignatuur sluit aan bij die van de elektrische Kia EV6 en dat betekent dat de Forte nu de volgende Kia is die de herziene lichtsignatuur krijgt. De zogenoemde Tigernose-grille van de Forte is meer geknepen en sluit voortaan op de koplampen aan. Lager op de snuit zien we een nieuwe voorbumper met verticale chroomstrips op de hoeken en diagonaal geplaatste mistlampen. Ook de achterkant gaat op de schop. Kia geeft de sedan een andere achterbumper, al is de aangepaste verlichting misschien wel opvallender. Ook hier is de boel opgebouwd uit ledsegmentjes.

Kia laat ook een afbeelding van het binnenste van de gewijzide Forte zien, al is daar op de komst van een nieuw infotainmentsysteem na weinig veranderd. Naar Europa komt de vernieuwde Forte, waarover later meer informatie vrijkomt, uiteraard niet.

PRIVATE LEASE Kia

Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 459
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.