In volle glorie: Volkswagen Tiguan R

Inclusief specificaties

Volkswagen Tiguan R
Volkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan RVolkswagen Tiguan R

Volkswagen heeft meer details vrijgegeven van de Tiguan R. De sportieve topversie van de Tiguan krijgt een 2.0 TSI als krachtcentrale en die helpt de SUV aan behoorlijke prestaties.

Medio dit jaar stelde Volkswagen de gefacelifte Tiguan aan de wereld voor. Tijdens die bijpuntsessie kreeg de SUV meer dan slechts een vernieuwde neus aangemeten. De Tiguan maakte namelijk voor het eerst in zijn bestaan kennis met plug-in hybride aandrijflijnen. Daarnaast voegde Volkswagen voor het eerst een volwaardige R-versie aan het internationale leveringsgamma van de Tiguan toe. Van die Tiguan R waren nog geen officiële specificaties bekend. Tot nu.

Volkswagen Tiguan R

Volkswagen Tiguan R

Onze vermoedens dat de Tiguan R net als de gelijktijdig gepresenteerde Arteon R een 320 pk en 420 Nm sterke 2.0 TSI zou krijgen, worden bevestigd. Ook de Tiguan R heeft dus een 320 pk sterke tweeliter als kloppend hart, een machine die gekoppeld is aan een DSG-automaat met zeven versnellingen. Met deze aandrijflijn schiet de Tiguan R in 4,9 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid van de Volkswagen Tiguan R ligt op 250 km/h. Het is duidelijk de snelste Tiguan die er ooit is geweest. Ter vergelijking: de nieuwe Golf R is met dezelfde aandrijflijn slechts 0,2 tellen sneller op de 0-100 sprint.

Volkswagen Tiguan R

Volkswagen Tiguan R

De Tiguan R heeft 4Motion-vierwielaandrijving om de 320 pk en 420 Nm fatsoenlijk op het asfalt te brengen. R-Performance Torque Vectoring helpt daarbij, een systeem dat het vermogen over de voor- en achteras, maar ook over de achterwielen afzonderlijk verdeelt. Natuurlijk is de Tiguan R ook vanbuiten vrij dik aangekleed. Sportief spoiler- en bumperwerk geven de Tiguan R samen met 20-inch lichtmetaal een behoorlijk andere uitstraling. De Tiguan R ligt 1 centimeter dichter tegen het asfalt dan z'n reguliere broertjes en zusjes. Achter de wielen houden zich 18-inch grote remschijven schuil. 21-inch lichtmetaal en een uitlaatsysteem van Akrapovič staan volgens goede R-traditie op de optielijst.

De Nederlandse importeur liet bij de onthulling van de gefacelifte Tiguan aan AutoWeek weten dat de R-versie niet naar Nederland komt.

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.