Volkswagen Tiguan 1.5 eHybrid 204pk Limited Edition (2026)

Gebruikersreview

Volkswagen Tiguan 1.5 eHybrid 204pk Limited Edition (2026)

UitvoeringTiguan 1.5 eHybrid 204pk Limited Edition
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Terug naar VW

Na bijna 13 jaar Audi ben ik weer terug bij VW. Eigenlijk was ik niet van plan om de Audi A4 in te ruilen, maar na een bezoekje aan de VW dealer tijdens mijn vakantie toch besloten om een Tiguan eHybrid te kopen. Ik kreeg een zeer mooie inruilprijs bij VW dealer Pouw in Rijssen voor de Audi. Daarnaast had VW een mooie tijdelijke actie met de Tiguan limited edition. De limited edition is voorzien van mooie opties vergelijkbaar met de life edition maar dan wat goedkoper. Hoewel goedkoop, we praten nog steeds over dik 50K. De auto is voorzien van 19 inch velgen en een trekhaak. De kleur is Nightshade Blue metallic.

Waarom een Tiguan? In het verleden hadden we goede ervaringen met de hoge instap van de VW Touran. We worden wat ouder en dan is een hoog model wel lekker. Daarnaast is het een hybride met een relatief grote accu. Woon-werkverkeer kan ik volledig elektrisch rijden en dat scheelt met de huidige benzineprijzen aanzienlijk in de kosten. We laden aan een publieke laadpalen. €0,37 in onze straat en €0,31 op mijn werk.

Hoe bevalt de Tiguan? Nou erg goed moet ik zeggen. In ruim een maand hebben we er 2000 kilometer mee gereden. Ik was altijd een beetje sceptisch over elektrisch rijden maar ik ben volledig om. Het rijdt geweldig. Snel, stil en comfortabel. Ook in hybride stand rijdt de auto goed. Uiteraard hoor je de motor maar de brandstofmotor en elektromotor werken perfect samen. Tot dusver geen problemen met de ADAS systemen die onverwacht ingrijpen. Ik vermoed dat de software-updates veel problemen hebben verholpen. Op binnenwegen en bij een buitentemperatuur van ca. 20 graden is met een volle accu een rijbereik van 125 kilometer mogelijk. Als de temperatuur daalt, dan daalt ook de actieradius. Tot dusver ben ik zeer tevreden met de Tiguan en ik hoop uiteraard dat dit zo zal blijven.