Golf nieuwtjes voor 2005

Golf nieuwtjes voor 2005
Voor modeljaar 2005 zullen er een paar kleine zaken aan de nog geen jaar oude Golf wijzigen. Bovendien is de al aangekondigde 1.9 TDI met 90pk eindelijk leverbaar.
Voor modeljaar 2005 zullen er een paar kleine zaken aan de nog geen jaar oude Golf wijzigen. Bovendien is de al aangekondigde 1.9 TDI met 90pk leverbaar geworden. Tussen de 2.0 SDI (75pk) en 1.9 TDI (105pk) zat zowel qua vermogen als qua prijs een groot gat. Met een iets teruggetunde 1.9 TDI (90pk) wordt dat gat precies opgevuld. Bovendien keert er een motorversie terug die in de Golf IV erg populair was. Er is wel een verschil, de nieuwe heeft moderne pompverstuiver-techniek.
De 15pk minder besparen de klant 745 euro. Topsnelheid (176 km/h i.p.v. 187 km/h) en acceleratie (12,9s i.p.v. 11,3 s) liggen iets lager, maar het verbruik (5,0 l/100km i.p.v. 5,2 l/100km) pakt weer iets gunstiger uit.
Verder zal voor modeljaar 2005 een kleine maar zichtbare wijziging doorgevoerd worden. De koplamphuizen zijn rondom de lichtunits voortaan in het zilvergrijs gespoten, dit was voorheen antraciet. Dit moet volgens Volkswagen de auto een nog krachtiger uitstraling geven. 't Mag eigenlijk geen naam hebben, maar Volkswagen heeft het gevoel dat de Golf V het beter tegen de nieuwe A-Klasse en de BMW 1-serie kan opnemen met wat meer glans in het interieur. Zo zien we op het handschoenenkastje, de handrem en de schakelpook verchroomde details. Ook heeft VW de Golf voorzien van een aangepaste versie van zijn ESP-systeem, dat met geavanceerdere sensoren sneller reageert.
Ook het audioprogramma werd verbeterd. Negen op de tien klanten bestellen een Volkswagen-radio bij hun Golf. Om de ontvangstkwaliteit te verbeteren worden alle audio-systemen voortaan met twee antenne's en ontvangers geleverd.
Een ander VW-nieuwtje is dat de Passat W8 per 1 september uit productie gaat. De achtcilinder zal niet in de nieuwe generatie van de Passat kunnen worden toegepast, omdat die niet geschikt is voor in de lengte geplaatste motoren.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics