Elektrische BMW iX3 schemert door

14 juli volgt de onthulling

BMW iX3 teaser
BMW productie iX3 ChinaBMW productie iX3 ChinaBMW iX3 gelekt beeldBMW iX3 gelekt beeldBMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionage

Het is geen heel groot geheim meer dat BMW werkt aan een volledig elektrische versie van de X3, maar nu is het moment eindelijk (bijna) daar: volgende week onthult BMW de elektrische iX3.

Dinsdag 14 juli presenteert BMW de volledig elektrische versie van de X3: de iX3. Na een weinig verhullende concept-car, verschillende spionagefoto’s en zelfs gelekte afbeeldingen, heeft de iX3 echter nog maar weinig geheimen voor ons in petto. Qua ontwerp houdt BMW natuurlijk vast aan het design van de reguliere X3, al onderscheidt de auto zich onder meer met blauwe accenten en een dichte grille van de niet-elektrische versies. 

Ook op technisch vlak is er al veel bekend. BMW heeft namelijk al laten weten dat de iX3 wordt aangedreven door een 286 pk sterke elektromotor op de achterwielen. Een 80 kWh-accupakket voorziet deze motor van zijn energie. Hiermee legt de iX3 straks 440 kilometer (WLTP) op één volledige acculading af. Wanneer de iX3 daadwerkelijk op de markt komt, is nog niet bekend. Wanneer dat gebeurt, mag hij zijn borst natmaken. De concurrentie zit namelijk niet stil, want Tesla heeft de Model Y, Volvo de XC40 P8 Recharge en Mercedes-Benz heeft straks naast de elektrische GLC ook nog eens de EQB. Vergeet daarnaast niet Audi’s uiteindelijke productieversies van de Q4 (Sportback) e-tron Concepts.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.