Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm

Geen B, maar GLB

Mercedes-Benz EQB
Mercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz GLBMercedes-Benz GLB

De Mercedes-Benz EQC krijgt in de komende maanden en jaren gezelschap van veel meer elektrische Mercedessen onder het EQ-label. Dat die niet allemaal een geheel eigen koets meekrijgen, bewijst deze EQB.

Het kleine broertje van de EQC liet zich eerder zien, maar toen ging de techniek van de EQB nog schuil onder de koets van een B-klasse. Dat riep destijds al vragen op, want de compacte MPV-koets is niet bepaald de meest voor de hand liggende weg naar succes in deze SUV-tijden. De EQB wordt alsnog een hoogpotige, en wel een exemplaar dat het gros van zijn plaatwerk deelt met de nog erg verse GLB. Dat is een verschil met de EQC, die wel een deel van zijn platform, maar niet zijn koets deelt met de GLC.

Hoewel de EQB zonder twijfel een variant van de GLB is, maakt Mercedes er zich niet al te gemakkelijk van af. Voor- en achterzijde worden aangepast om de elektrische versie te onderscheiden van traditioneel aangedreven exemplaren. De bijna vierkante koplampen van het origineel worden vervangen door meer afgeplatte, bredere exemplaren en de wat grofmazige grille maakt plaats voor een kleiner, lager geplaatst en grotendeels afgesloten exemplaar.

Aan de achterkant verhuist de kentekenplaatuitsparing naar de bumper. Dat levert een duidelijke familieband met de EQC op, maar betekent ook dat er op de klep plaats is voor een centraal geplaatst logo en een doorlopende achterlichtbalk, die op de testauto nog is afgeplakt. Een spannende vraag is of de EQB net als de GLB als zevenzitter leverbaar zal zijn, want in dat geval heeft de relatief compacte Mercedes ook in zijn elektrische vorm een unieke troefkaart in handen.

Zoals dat uiteindelijk ook bij de EQC het geval zal zijn, verwachten we van de EQB meerdere varianten. Reken in beginsel op een accupakket van zo’n 60 kWh, wat in de kleinere EQB een theoretische actieradius van 350 tot 400 km moet opleveren.

De EQB ziet er al behoorlijk ‘af’ uit en met het ambitieuze plan voor tien EQ-modellen in 2022 moet Mercedes haast maken. Reken er dus maar op dat we de auto uiterlijk in 2020 krijgen voorgeschoteld.

Mercedes-Benz EQB

EQB

 

Mercedes-Benz GLB

GLB

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQB

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum