BMW iX3 klaar voor volgend jaar

Elektrische X3 gesnapt

BMW iX3
BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW iX3BMW Concept iX3BMW Concept iX3

BMW heeft een hele reeks elektrische auto's achter de schermen staan, onder andere van modellen die we al met benzine- en/of dieselmotoren kennen. Eén daarvan is de X3, een SUV die in de vorm van deze iX3 een volledig elektrische variant krijgt.

BMW heeft een uitgebreide lijst i-modelnamen geregistreerd en één daarvan is 'iX3'. Die naam wordt achterop een volledig elektrische versie van de X3 geplakt, een auto waarop BMW in de vorm van de Concept iX3 (foto 7 en 8) al een vooruitblik gaf. De iX3 moet volgend jaar bij de Nederlandse dealers te vinden zijn en tot die tijd lijkt BMW nog wel even bezig met het uitvoeren van de laatste tests. De iX3 is nu namelijk wéér met een ingepakte koets op de gevoelige plaat vastgelegd.

De iX3 zal in China door BMW Brilliance worden gebouwd. De concept-car die op de uiteindelijke productieversie vooruitblikte, had een 70 kWh groot accupakket aan boord. Het elektrische hart van de auto was 270 pk sterk. De auto zou volgens de WLTP-cyclus een actieradius van zo'n 400 kilometer moeten hebben. BMW kiest met de iX3 overigens voor een elektrische versie van een bestaand model, terwijl merken als Audi, Jaguar en Mercedes-Benz met auto's als de E-tron, I-Pace en EQ C voor geheel nieuwe modellijnen hebben gekozen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum