'Duitsland trekt 5 miljard euro uit voor aanschafsubsidies'

Stimuleren van verkoop nieuwe auto's

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

De autoverkopen liggen in heel Europa op zijn gat als gevolg van de coronacrisis. Dat moet snel herstellen en het liefst zelfs sterker dan voorheen. Duitsland heeft hier naar verluidt miljarden aan subsidies voor klaarliggen.

Nu het 'normale' leven weer enigszins terugkeert, hopen overheden dat consumenten het weer aandurven om grote uitgaven te doen. De verkoop van nieuwe auto's ging al niet echt lekker in Europa, maar de afgelopen maanden lag het zelfs zo goed als stil. Dat moet anders, ook om de economie een impuls te geven. In Frankrijk verhoogt men de subsidie voor de aanschaf van een volledig elektrische auto, in Duitsland lijkt men iets vergelijkbaars te gaan doen. Volgens Reuters heeft de Duitse overheid een potje van € 5 miljard klaarstaan om de autoverkopen flink aan te zwengelen.

Hoe dat geld precies gebruikt gaat worden, wordt naar verluidt dinsdag bekend. Het voorgestelde pakket zou zich niet alleen richten op elektrische auto's. Ook Duitsers die in de markt zijn voor een conventioneel aangedreven auto kunnen rekenen op een voordeliger kostenplaatje dankzij subsidies. Naar verluidt geldt dat slechts voor auto's met een nieuwprijs onder de € 77.000. Voor EV's lijkt er vooralsnog geen limiet te zijn.

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.