BMW X8 met gestapelde uitlaatpijpen in beeld

Extravagant

Spyshots BMW X8
Spyshots BMW X8Spyshots BMW X8Spyshots BMW X8Spyshots BMW X8Spyshots BMW X8Spyshots BMW X8Spyshots BMW X8

BMW breidt zijn SUV-gamma binnenkort uit met de X8, een auto die tot de X7 wordt wat Audi's Q8 tot de Q7 is. Op een nieuwe set spionagefoto's is BMW's nieuwe excentriekeling iets beter te zien. Met name de vormgeving van de achterkant is opvallend.

BMW werkt al enige tijd aan een nieuwe SUV die zijn techniek deelt met de X7. De naar verluidt X8 geheten nieuwkomer krijgt een sterker aflopende daklijn dan de X7 en dat betekent dat de nieuwe kolos als een dynamischer model in de markt wordt gezet. Op eerdere spionagefoto's waren al opvallende verticale openingen in de achterbumper te zien, al waren ze nog bedekt met camouflagemateriaal. Op deze nieuwe set foto's van de X8 is te eindelijk te zien waar die opvallende gaten mee worden opgevuld.

BMW geeft de X8 twee sets van boven elkaar geplaatste uitlaatpijpen onderaan de achterbumper. De achterlichten van dit testexemplaar zijn overigens nog niet de definitieve exemplaren. De X8 krijgt net als de X7 BMW's grote versie van de nierengrille. Of de X8 net als de X7 beschikbaar komt met drie zitrijen? Dat is natuurlijk een mogelijkheid, al moet je niet gek opkijken als BMW de X8 alleen als vijfzitter levert. De auto op de foto's lijkt een plug-in hybride te zijn. De X7 is er nog niet als stekkerhybride, al was de concept-car die op die SUV vooruitblikte wél van een dergelijke aandrijflijn voorzien. Overigens gaan er ook geruchten over de komst van een X8 M, een auto die in elk opzicht compleet over de top lijkt te worden.

Spyshots BMW X7

BMW X7 (facelift)

Het eigenwijze nieuwe front dat BMW de X8 lijkt, lijkt niet voorbehouden te zijn voor de grote 'coupé-SUV'. Er zijn namelijk al foto's van een ingepakte BMW X7 met een vergelijkbare snuit. Het is aannemelijk dat de X7 bij zijn aanstaande facelift ook beschikbaar komt als plug-in hybride. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe X8 en de gefacelifte X7 hun publieksdebuut beleven.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.