Officieel: BMW Concept X7 iPerformance

Voorproef op Range Rover-rivaal

BMW Concept X7 iPerformance
BMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformanceBMW Concept X7 iPerformance
Na een ongeplande lekkage heeft BMW vandaag zelf het doek getrokken van de Concept X7 iPerformance, een enorme SUV waarvan een productieversie daadwerkelijk op de markt verschijnt!

BMW heeft behoorlijk de kat uit de boom gekeken als het op het segment aankomt waarin de productieversie van deze Concept X7 iPerformance moet gaan opereren. Auto's als de Land Rover Range Rover en de Mercedes-Benz GL/GLS-klasse zijn immers al jarenlang op de markt. Deze X7, die het leven van bovengenoemde auto's moeilijk moet gaan maken, komt in 2018 op de markt!

De X7 is een zeszitter met - het is tenslotte een studiemodel - bijzondere stoelen. De zetels staan op een zeer dun frame, wat de beenruimte voor alle inzittenden moet vergroten. In het met olijfkleurig en Smoke White leren interieur zien we een grote hoeveelheid schermen én een gigantisch glazen dak.

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is deze concept-car voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn, die bestaat uit een TwinPower-benzinemotor die is gekoppeld aan een elektromotor. Emissievrij rondgaan behoort dus tot de mogelijkheden, al houdt BMW de exacte specificaties nog even onder de pet. De komst van een productieversie als plug-in hybride is dus goed mogelijk.

Aan de voorzijde van de Manhattan-kleurige en op 23-inchwielen geplaatste auto zien we gigantische nieren, waarvan het frame en de spijlen samen één geheel vormen. De koplampunits zijn voorzien van lasertechniek. In de units is een X'je verwerkt dat verwijst naar de X-familie waartoe het studiemodel behoort. Nieuw voor een X-model van BMW zijn de ronde wielkasten; normaliter zijn deze namelijk 'vierkanter' vormgegeven.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (106) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum