Volvo V70 D5 Edition II (2005)

Volvo V70
Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70 - interieurVolvo V70 - interieur

UitvoeringV70 D5 Edition II
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Afscheid nemen doet soms pijn

Precies 1 maand voordat de Rover fabriek failliet ging stapten wij de Volvo showroom binnen en hadden een "offer you can 't refuse" te pakken.
Hoewel de Rover 75 afgezien van een erg lage zit verder uitstekend bevallen was, konden we achteraf gezien natuurlijk erg van geluk spreken. Niet alleen vanwege de prima deal maar ook omdat de marktwaarde van de Brit meteen daarna gigantisch kelderde.

De auto ziet er exact zo uit als op de reclamefoto en het Edition 2 pakket maakt 'm zeer compleet. Dat pakket bestaat uit half leer/ half stoffen meubilair (de ideale combi), automatische niveauregeling, speciale 17 inch velgen, koplampsproeiers, zelfdimmende achteruitkijkspiegel en nog wat zaken.

De D5 motor van 163 pk is altijd bij de les. Ik was er dik tevreden over maar als je wat meer power wilt dan is hij gemakkelijk te chippen. Van het ietwat rauwe geluid moet je houden; voor mij geen punt.

Het interieur is robuust; zonder opsmuk maar wel alles op de juiste plaats. Van een krakend geluid in het dashboard; zoals je bij deze V70 wel eens hoort; geen last.
De aflegmogelijkheden zijn beperkt. Het dashboardkastje is klein en aan de tasjes aan de voorstoelen heb je weinig. Dat is bij de nieuwste V70 beter voor mekaar want die heeft een kleine ruimte achter de middenconsole en ook opbergvakken in de achterportieren.

Als we dan toch aan het zeuren zijn dan mogen de enorme draaicirkel (hetgeen toch wel went) en de overgevoeligheid voor beschadigingen aan deze fraaie velgen niet onvermeld blijven.

Afgezien van de normale kosten voor beurten is er niets te melden.

Van een geweldige auto namen we afscheid na 4 jaar. Ergens ben je gek dat je het doet want je schrijft meer dan de helft van de nieuwwaarde af terwijl de tweede eigenaar er met een brede grijns nog met gemak 10 jaar in rond kan rijden. Het kan best zijn dat we besluiten om heel lang te gaan genieten van de opvolger van deze Volvo. Dat is een V70 2.5T Kinetic geworden; zie de andere review.